Що ви повинні знати про користь шпинату

Шпинат – це зелений листовий овоч, який містить неймовірну кількість поживних речовин. Це прекрасне джерело вітамінів А, С, К та практично всіх вітамінів групи В. Також в шпинаті міститься кальцій, залізо та бета-каротин, але калорій у ньому практично немає, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Шпинат – це один з найлегших та найздоровіших продуктів, який ви можете включити до щоденного раціону. Якщо ви думаєте, що він корисний тільки для зору, то дуже помиляєтесь. Це також один з найкращих продуктів для зміцнення імунітету.

Така користь зумовлена тим, що шпинат містить вітаміни, фолати, залізо та лютеїн. Також шпинат – це одне з небагатьох рослинних джерел жирних кислот омега-3, які мають потужні протизапальні та протимікробні властивості. Крім того, в сирому шпинаті міститься велика кількість калію та вітаміну С, які також підсилюють імунітет.

Багато людей думають, що з шпинату можна готувати лише салати, але насправді є багато способів додати його до свого раціону.

Скажімо, з нього можна приготувати коктейль. Такий напій буде чудовим способом  розпочати новий день. Просто видаліть тверді стебла і покладіть в блендер листя шпинату та 100 мл води. Можна додати до такого напою насіння чи горіхи, так ви отримаєте подвійну користь.

Якщо ви не уявляєте іншого сніданку, ніж страви з яєць, то можете спробувати урізноманітнити їх, додавши до них шпинат. Це не збільшить калорійність вашого сніданку, в 100 г шпинату міститься лише 22 калорії. Зате така комбінація не тільки чудово смакує, а і пригнічує апетит, тому такий варіант обов’язково повинні спробувати люди, які намагаються схуднути.

Страви з квасолі та сочевиці, які стали такими популярними останнім часом через ситність, простоту приготування та користь, теж можна доповнити шпинатом. В той час як бобові зміцнюють здоров’я кишечника та імунітет завдяки вмісту клітковини, цинку та заліза, шпинат забезпечує вас антиоксидантами, які необхідні організму для боротьби з інфекціями.

Щоденне споживання зелених овочів допомагає вам залишатись здоровими та зміцнює імунітет, але не варто обмежуватись лише ним. Необхідно також відмовитись від нездорових продуктів, регулярно виконувати фізичні вправи та уникати стресу. Це допоможе вам вберегтися від багатьох проблем зі здоров’ям.

Поділись


Новини партнерів