5 причин включити в раціон насіння льону

Хоча з насіння льону виготовляють олію та борошно, фахівці рекомендують споживати саме його мінімально обробленим. Це легкодоступний та недорогий продукт, який просто зберігати. Насіння льону можна додавати до коктейлів, каш, супів та панірувальних сухарів. Воно має велику кількість корисних для здоров’я властивостей, пише Жіночий світ з посиланням на Arab News.

Лляне насіння багате на фітонутрієнти, що звуться лігнани. Дослідження показали, що вони пригнічують ріст ракових клітин у молочних залозах. Насправді, лігнани містяться практично в будь-якому насінні та ягодах, але в одній ложці лляного насіння їх міститься більше, ніж в 10 склянках полуниці. Крім того, насіння льону містить велику кількість жирних кислот омега-3, які допомагають знизити ризик інших різновидів раку.

Якщо ви колись помічали подразнення, печіння чи почервоніння шкіри без видимих причин, це може бути наслідком порушення природного бар’єру шкіри. Якщо ви включите до свого раціону чайну ложку насіння льону, це допоможе зменшити запалення, зробить шкіру більш зволоженою та покращить її бар’єрну функцію. Шкіра стане менш чутливою та більш гладкою.

Оскільки насіння льону містить багато клітковини, воно допоможе зробити ваші страви більш ситними. Це, в свою чергу, допоможе вам уникнути переїдання, а отже і зменшити кількість спожитих калорій. Тому варто розглянути насіння льону в якості доповнення до основного раціону, якщо ви намагаєтесь схуднути.

Ще одна корисна властивість продуктів, багатих на клітковину – це покращення травлення. Розчинна клітковина уповільнює травлення і дає довге відчуття ситості. Нерозчинна клітковина полегшує проходження відходів організму через кишечник і сприяє його очищенню. Однак, захоплюватись насінням льону, якщо ви маєте будь-які проблеми з кишечником, що можуть призводити до порушень травлення, не варто.

Завдяки вмісту клітковини, жирних кислот омега-3 та лігнанів, насіння льону допомагає зміцнити здоров’я серця, зменшує ризик серцево-судинних захворювань та інфарктів. Крім того, насіння льону містить фітостероли, які запобігають всмоктуванню “поганого” холестерину у кишечнику.

Поділись


Новини партнерів