5 продуктів, корисних для здоров’я печінки

Тіло людини – це складна система. І якщо одна її частина не може ефективно працювати або повністю руйнується, це призводить до серйозних ускладнень. Їжа, яку ми їмо, безпосередньо впливає на наш організм та всі життєво важливі органи, включаючи печінку, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Здорове, збалансоване харчування, регулярні фізичні вправи та уникання шкідливих звичок, таких як вживання алкоголю та паління, допомагає зміцнити здоров’я організму. Однак, якщо у вас діагностовано певну проблему, ви повинні внести відповідні зміни до свого раціону. За даними Британського Фонду Печінки, якщо у вас є проблеми з печінкою, важливо дотримуватись здорового харчування яке підходить більшості людей або ж підібрати специфічну лікувальну дієту разом зі своїм лікарем.

Ось 5 корисних для печінки продуктів, які варто включити до свого раціону.

Кава. Звіт Британського Фонду Печінки «Кава та печінка – потенційні переваги для здоров’я», опублікований у 2016 році, підтвердив, що кава корисна для здоров’я печінки. Рекомендується вживати 1-2 чашки кави на день, але якщо ви хочете схуднути, варто утриматись від додавання до неї цукру чи вершків. Найздоровішим варіантом вважається саме чорна кава без цукру.

Зелений чай. Вважається, що зелений чай в першу чергу корисний тим, хто хоче скинути вагу. Однак, японське дослідження показало, що вживання 5-10 чашок зеленого чаю має позитивний вплив на роботу печінки. Науковці пов’язують це з катехінами, які у великій кількості містяться в зеленому чаї.

Хрестоцвітні овочі. До них належать капуста, броколі, салат, цвітна капуста, тощо. Ці овочі містять глутатіон, який запускає вироблення ферментів, що очищують печінку від токсинів. Також вони містять багато води та клітковини, а тому допомагають контролювати апетит та сприяють зниженню ваги.

Куркума. Ця спеція популярна у всьому світі завдяки своїм корисним властивостям. Куркума містить куркумін, який допомагає вивести токсини і відновити клітини печінки. Куркума також допомагає прискорити вироблення жовчі, що є однією з основних функцій печінки.

Оливкова олія. Усі рафіновані олії вважаються корисними для серця та печінки, але краще обирати найздоровіші варіанти. Оливкова олія допомагає в боротьбі з ожирінням печінки, а також запобігає утворенню каменів у жовчному міхурі.

Поділись


Новини партнерів