7 найкорисніших для здоров’я горіхів

Горіхи – це поживна та корисна закуска. Вони дають нам енергію і містять корисні для серця жири, а також вітаміни, білки та клітковину. Тому горіхи зміцнюють загальне здоров’я організму і суттєво знижують ризик серцевих хвороб, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Хоча всі горіхи корисні для здоров’я, вони все-таки відрізняються за вмістом поживних речовин. Ось сім горіхів, які можуть забезпечити вас найбільшою кількістю вітамінів та мінералів.

Мигдаль. Вживання мигдалю допомагає знизити рівень “поганого” холестерину, який шкодить серцю. Тому мигдаль рекомендують їсти людям з високим ризиком серцево-судинних хвороб. Також мигдаль містить відносно небагато калорій, тому його часто включають до дієт для схуднення. Ще одна корисна властивість мигдалю – він сприяє збільшенню кількості корисних лактобактерій та біфідобактерій у кишечнику, таким чином покращуючи травлення та зміцнюючи імунітет.

Кешью. Дієта, багата на ці горіхи рекомендується людям, які страждають від метаболічного синдрому. Також дослідження показало, що вживання кешью допомагає знизити кров’яний тиск. Хоча встановлено, що горіхи кешью не мають суттєвого впливу на масу тіла або рівень цукру у крові.

Фундук. Як і більшість горіхів, фундук корисний для серця. Також він допомагає зменшити запалення та знизити рівень тригліцеридів. Фундук, як і мигдаль, знижує рівень ЛПНЩ (“поганого” холестерину) та містить величезну кількість вітаміну Е.

Бразильський горіх. Цей різновид горіхів багатий на селен. Селен – це мінерал, який відомий своїми антиоксидантними властивостями і використовується організмом для синтезу гормонів щитовидної залози та забезпечення правильної роботи серцево-судинної та імунної систем. Жменька бразильських горіхів забезпечить вам добову норму селену.

Волоські горіхи. Це один з небагатьох рослинних джерел  жирних кислот омега-3. Вживання волоських горіхів допомагає знизити рівень ЛПНЩ та покращити циркуляцію крові. Мають волоські горіхи і протизапальні властивості, що допомагає знизити ризик цілого ряду захворювань. Дослідження показали, що ці горіхи мають позитивний вплив на роботу мозку.

Фісташки. Вони містять багато клітковини та допомагають знизити рівень ЛПНЩ. Також фісташки підвищують рівень ЛПВЩ, або “хорошого” холестерину, та допомагають знизити артеріальний тиск і окислювальний стрес.

Арахіс. Це не деревний вид горіхів, насправді він належить до родини бобових. Але вони містять такі ж поживні речовини, як і деревні горіхи. Дослідження показали, що споживання арахісу зменшувало ризик діабету другого типу у жінок та допомагало зменшити прояви астми.

Горіхи містять багато поживних речовин, тому вони мають бути частиною щоденного раціону. Але варто обирати ті горіхи, що проходять мінімальну обробку. Смажені горіхи з великою кількістю солі чи цукру принесуть більше шкоди, ніж користі.

Поділись


Новини партнерів