Як сонячне світло впливає на нашу психіку

Перебування під сонцем протягом короткого періоду часу може принести численні переваги для здоров’я. В тому числі сонячне світло може підняти наш настрій, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Дослідження показали, що перебування під сонячним світлом може принести користь для психічного здоров’я людини. Прогулянки під сонцем навіть рекомендуються людям з такими розладами, як депресія і неврози. Ось, як це працює.

Під впливом сонячного світла наш організм може виробляти вітамін D. Він відіграє важливу роль у регуляції настрою і може зменшити вираженість симптомів депресії. Дослідження 2005 року показало, що світлотерапія допомагає стимулювати вироблення серотоніну, зниження рівня якого може стати причиною депресії.

Крім користі для психічного здоров’я, вітамін D також допомагає організму засвоювати кальцій. Кальцій – це незамінна поживна речовина для здоров’я кісток та зубів.

Також перебування під сонцем може допомогти контролювати артеріальний тиск, завдяки виділення організмом оксиду азоту.

Однак пам’ятайте, що надто довге перебування під сонцем може бути шкідливим. Тепловий удар, сонячні опіки та навіть рак шкіри – це все наслідки впливу сонячного світла. Тому фахівці рекомендують виходити на сонце в ранковий час не більш, ніж на 10-20 хвилин. Якщо у вас чутлива шкіра, вплив сонця повинен бути мінімальним.

Поділись


Новини партнерів