Ось чому вода важлива для нашого імунітету

Хоча більшість країн поступово знімають карантинні обмеження, кількість випадків коронавірусу у світі продовжує зростати. Найкраще, що ви можете зробити, щоб зупинити поширення COVID-19 – це дотримуватись соціального дистанціювання, правил особистої гігієни та всіма можливими способами зменшити імовірність контактів із інфікованими. Що ще варто зробити, так це перейти на здорову дієту, яка допоможе зміцнити імунітет. За останні два місяці ми багато чули про продукти, які можуть у цьому допомогти, але ніколи не задумувались, яке значення для роботи імунної системи має звичайна вода, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Саме вода переносить поживні речовини та мінерали до різних частин нашого тіла. Також вона вимиває та виводить з організму токсини та відходи, а також має велике значення для регуляції температури тіла.

Тим, хто хворіє, особливо якщо їх лихоманить, рекомендується багато пити, оскільки вода допомагає природним шляхом вивести з організму хвороботворні мікроорганізми.

Також вода розносить по тілу кисень, без якого нормально функціонувати організм не зможе. Рекомендується випивати по 2 літри води на день, аби залишатися здоровими та активними. При хворобі споживання води рекомендується збільшити. Можна пити звичайну очищену воду, але можна й додати до неї м’яти чи лимона, щоб отримати додаткові переваги.

М’ята має потужні протизапальні та антиоксидантні властивості і допомагає захистити шкіру від шкідливого впливу вільних радикалів. Також м’яту здавна використовують як заспокійливий та сечогінний засіб.

Вода з лимоном містить велику кількість вітаміну С, фолатів та калію, які також допомагають зміцнити імунітет. Крім того, воду з лимоном використовують для пришвидшення схуднення. Для цього її потрібно пити вранці до сніданку. Тоді вона прискорить обмін речовин. Найкраще пити її невеликими ковтками.

Поділись


Новини партнерів