Переваги та недоліки качання пресу вдома

Якщо говорити про зміцнення м’язів, то важко забути про качання пресу. Це вправа, при якій задіяні майже всі м’язи тіла. Вона є однією з найпопулярніших, оскільки її виконання не потребує спортивного обладнання. Качання пресу допомагає зміцнити м’язи живота, шиї, нижню частину спини та сідничні м’язи. Однак експерти застерігають, що, як і будь які інші фізичні вправи, які виконуються без нагляду тренера, качання пресу несе в собі не тільки користь, а і певні ризики, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes. Далі ми розглянемо дві переваги та два недоліки качання пресу вдома.

Перевага: качання пресу зміцнює м’язи. Головна причина качати прес – це зміцнення м’язів живота та стегон. Дослідження показують, що жінки, які вміють правильно качати прес, рідше страждають від втрати м’язової маси, пов’язаної зі старінням.

Перевага: качання пресу робить нас більш гнучкими. В основному мова йде про м’язи спини та стегон. Це допомагає покращити кровообіг та зняти напругу з м’язів. Правильне качання пресу також допомагає виправити поставу, вирівнюючи хребет та ставлячи в правильне положення стегна та плечі.

Недолік: неправильне положення тіла може призвести до травмування. Коли ви качаєте прес, вам доводиться сильно нахилятись вперед, що не дуже добре для хребта. Це може чинити на нього сильний тиск і навіть призвести до травми спини з часом. Дехто, піднімаючись при виконанні вправи, тягне вперед шию, що може призвести до розтягнення м’язів в цій зоні.

Недолік: можливе перенапруження м’язів. Коли ви виконуєте будь-які фізичні вправи, варто зосередитись на правильності виконання, а не на кількості повторень. Коли ви качаєте прес, про це також варто пам’ятати – краще виконати вправу 20 разів правильно, ніж 50, але невірно. Коли люди качають прес, то часто перевищують рекомендований рівень повторень, вважаючи, що так швидше досягнуть результату. Але наслідком такого підходу стає перенапруження м’язів та запалення.

Поділись


Новини партнерів