5 причин перестати їсти за робочим столом

Багато хто виявив, що робота з дому може займати значно більше часу, ніж ми витрачаємо в офісі. Іноді доходить навіть до того, що знайти час, щоб попоїсти, стає справжньою проблемою, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Оскільки ми працюємо з дому і цілий день проводимо за робочим столом, то іноді він перетворюється на обідній, щоб не гаяти час і повернутись до роботи, щойно останній шматочок їжі відправиться до рота. Це неправильно. Ось причини, з яких ви не повинні їсти за своїм робочим столом:

Гігієна. Ми зараз постійно говоримо про гігієну рук та дихання, оскільки вони мають величезне значення для зупинення поширення COVID-19. Але про гігієну харчування згадуємо напрочуд рідко. Якщо під час їжі ви торкаєтесь смартфона чи клавіатури, шанс, що ви занесете до рота мікроби з них дуже і дуже великий. Також на робочому столі може збиратися пил, який з обіднього столу зазвичай прибирають.

Безпека вашої техніки. Коли ви їсте за робочим столом, ви наражаєте на небезпеку свій комп’ютер та смартфон. Їжа та напої можуть випадково на них потрапити та спричинити поломку. Важливо тримати подалі від комп’ютерної техніки будь-яку їжу, особливо рідини, тому споживати їх за робочим столом – не найкраща ідея.

Вашому розуму необхідний відпочинок. Час на обід – це час, коли відпочивають ваші мозок та очі. Тому їсти краще не там, де ви працюєте. Перерва допоможе вам краще зосередитись.

Стрес буде наростати. Якщо ви не будете відволікатись від монітора хоча б на час обіду, то, імовірно, будете думати тільки про роботу. Не страшно, якщо це триватиме день або два, але з часом стрес накопичується і почне впливати як на психічне, так і на фізичне здоров’я.

Біль у суглобах і довгострокові ризики для здоров’я. Якщо ви сидите увесь день практично не рухаючись і це триває довгий час, це може призвести до проблем із зором, підвищення тиску, посилення стресу, тощо. Також збільшується ризик проблем із суглобами та виникнення болів у м’язах спини та шиї.

Рекомендується кожні кілька годин вставати просто щоб пройтися по кімнаті і обов’язково робити перерву на обід, щоб вас ніщо не відволікало від їжі. Також незайвим буде робити вправи на розтяжку, щоб тримати м’язи в тонусі.

Поділись


Новини партнерів