Ось чому у вашому раціоні повинен бути арахіс

Арахіс – це потужне джерело поживних речовин. Він містить необхідні нашому організму жири, білки, клітковину, калій, фосфор, вітаміни групи В та магній. Арахіс – одна з найбільш здорових закусок навіть для тих, хто намагається схуднути, не зважаючи на високу калорійність, пише Жіночий світ.

Зазвичай арахіс смажать та додають до нього сіль. Але найкориснішим він буде, якщо його розмочити у воді.

Перш за все, його переваги відчують люди, які намагаються наростити м’язову масу. Так як арахіс містить дуже багато білка, що є основним будівельним матеріалом для наших м’язів, він ідеально підходить для спортсменів.

Також корисним буде замочений арахіс і для людей, що мають проблеми з травленням. Давно відомо, що клітковина сприяє його покращенню. А в арахісі міститься велика кількість клітковини, тож він може допомогти травленню, а також знизити кислотність шлунка і вирішити проблему надмірного газоутворення.

Завдяки магнію та фосфору, арахіс захищає здоров’я серця та зменшує імовірність виникнення серцевих хвороб у довгостроковій перспективі.  Сприяє вживання арахісу і покращенню кровообігу.

Арахіс – це потужне джерело антиоксидантів. Вони допомагають нейтралізувати дію вільних радикалів та захищають наш організм від передчасного старіння та утворення злоякісних пухлин.

Крім перерахованого, арахіс допомагає регулювати рівень цукру в крові, зміцнити імунітет та нормалізувати гормональний фон.

Поділись


Новини партнерів