Фахівець розповів, що повинна включати дієта під час пандемії

Збалансована дієта дозволяє контролювати свою вагу та знизити ризик появи певних хронічних захворювань. Здоровий спосіб життя, який включає регулярні фізичні навантаження та здорове харчування, допоможе вашій імунній системі ефективно боротись з інфекціями. Пандемія коронавірусу продовжує поширюватися по всьому світу, і здорова збалансована дієта в цій ситуації важлива для нашого здоров’я, пише Жіночий світ.

Пандемія змусила нас звернути увагу на нашу імунну систему, оскільки люди шукають способів захиститись від респіраторного захворювання, для якого ще не розроблено специфічного лікування.

Дієтолог Ніша Манусіф Шротріа пояснює: “Пандемія спричинила багато змін у нашому способі життя. Особливо це стосується того, як ми харчуємось та дбаємо про своє здоров’я. Щоденна дезінфекція та дотримання правил особистої гігієни допоможуть мало, якщо ми знижуємо свій імунтет і набираємо зайву вагу через нездорове харчування”.

Щоб зміцнити імунітет та отримати всі необхідні нашому організму корисні речовини, ваш раціон повинен включати такі групи продуктів:

Продукти, збагачені білком. Білок потрібен організму для відновлення та росту. Наприклад, бобові містять багато білка, а також клітковини, вітамінів та мінералів. Крім того, білок можна отримати з молока та молочних продуктів, яєць та нежирного м’яса.

Цільнозернові продукти. Правильна кількість цільнозернових продуктів в раціоні забезпечить організму багато поживних речовин і дасть вам необхідну енергію.

Фрукти та овочі. ВООЗ рекомендує вживати щодня мінімум 5 одиниць фруктів та овочів на день. Постарайтесь включити до свого раціону саме ті їх види, які багаті на вітаміни С та А. Це можуть бути ківі, апельсини, яблука, кавуни, груші, тощо.

Спеції. Багато спецій, наприклад куркума та імбир, мають потужні протизапальні та протимікробні властивості. Також вони допомагають підкреслити смак ваших страв і можуть збільшити термін їх зберігання.

Горіхи. Більшість горіхів багаті на білок, вітаміни та мінерали. При цьому вони дуже ситні і можуть бути чудовою здоровою закускою.

При цьому обов’язково потрібно дотримуватись гігієнічних норм харчування:

  • Ретельно мийте продукти теплою водою з сіллю або оцтом
  • Зберігайте їжу при безпечній температурі, не нижче за  5 °C

Також важливо пити достатню кількість води, споживайте велику кількість клітковини та не нехтуйте фізичними вправами.

Поділись


Новини партнерів