Чому під час пандемії необхідно споживати достатню кількість цинку

Оскільки медики та науковці у всьому світі ще тільки вивчають новий коронавірус, та постійно знаходять нові дані про симптоми, перебіг та поширення хвороби, до ЗМІ надходить просто лавина суперечливої інформації. Однак усі експерти сходяться у думці, що ефективна робота імунітету може допомогти побороти вірус, якщо він проникне в організм, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Цинк – один із мікроелементів, що допомагають зміцнити імунітет. Наукові дані, зібрані за останні десятиліття показують, що цинк відіграє ключову роль у боротьбі з респіраторними інфекціями.

Шанси підхопити вірусну застуду у людей, які споживають достатню кількість цинку на третину менші, ніж в тих, хто цього не робить. Також цинк допомагає зменшити тривалість і тяжкість застуди. Наш організм не може синтезувати цинк, тому надзвичайно важливо, щоб в нашому раціоні його було достатньо.

Дефіцит цинку є одним із найпоширеніших харчових дефіцитів у світі, проте він має величезний вплив на імунну функцію. Цинк необхідний для вироблення імунних клітин і відіграє важливу роль у активації запальної реакції. Цинк може виявитися корисним проти коронавірусної інфекції, надаючи додатковий захист імунітету.

Тож оцінка режиму харчування пацієнтів із COVID19 перед призначенням лікування є важливою, оскільки імунна відповідь може бути ослаблена через недостатнє харчування.

Здоров’я імунної системи зараз важливе, як ніколи. Збалансоване харчування та увага до макро- і мікроелементів є важливою для ефективної роботи імунної системи. Ваша їжа повинна містити потрібну кількість вітамінів, мінералів і вуглеводів. Цинк також слід вживати з розумом, оскільки передозування цинку може спричинити нетравлення шлунка, головний біль та нудоту. Цинк не тільки сприяє зміцненню імунітету, але також забезпечує нормальний обмін речовин. Тому необхідно, щоб продукти, багаті на цинк, були частиною вашої дієти. Добова норма цинку залежить від ваги і становить від 5 до 12 мг. Доза до 40 мг цинку на добу вважається безпечною.

Поділись


Новини партнерів