Дієтолог розповів. чи допомагає яблучний оцет схуднути

Багато людей в пошуках способу швидко схуднути почали пити яблучний оцет. Існує поширена думка, що він допомагає швидко спалити жир, пише Жіночий світ з посиланням на Cleveland Clinic. Але чи справді це так?

Дієтолог Бет Червоні з Каліфорнії каже, що скоріш за все ні. Річ у тім, що вплив яблучного оцту вивчався не окремо, а у складі низькокалорійної дієти. Тому не відомо, чи було невелике зниження ваги наслідком вживання яблучного оцту, чи скорочення вживання калорій, чи на вагу вплинули обидва фактори. Дослідження, проведені на деяких тваринах не показали, що оцет допомагає знизити вагу.

Однак, деякі дослідження показали, що яблучний оцет може допомогти знизити рівень цукру та тригліцеридів у крові.

Найбільше Червоні непокоїться, що яблучний оцет може руйнувати зубну емаль. Тому вона радить не пити його окремо, а додавати до напоїв. Наприклад, розмішати його в склянці води з медом та імбирем. Це може мати певний психологічний ефект і допомогти скоротити споживання цукру та жирної їжі.

Тож, щоденне вживання яблучного оцту – це аж ніяк не чарівна паличка, яка допоможе швидко скинути вагу. Червоні каже: “Коли ви починаєте худнути, з’являються хімічні сигнали, які посилюють потяг до їжі та голод . По суті, організм намагається саботувати втрату ваги. Через цей біологічний потяг, мабуть, ніколи не буде знайдена магічна таблетка для схуднення”.

Для того, щоб скинути зайві кілограми, доктор Червоні пропонує перевірені стратегії:

  • Не пропускайте прийоми їжі. В подальшому це призводить до переїдання.
  • Фіксуйте все, що їсте – люди часто схильні недооцінювати кількість калорій, яку споживають щодня.
  • Подбайте про здоровий сон – нестача сну змушує нас споживати більш калорійні продукти, щоб компенсувати нестачу енергії.
  • Рухайтесь. Ми потребуємо від 150 до 250 хв вправ середньої інтенсивності на тиждень. Якщо ви дотримуєтесь дієти, але мало рухаєтесь, ви не підтримуєте м’язову масу. При цьому, якщо ви тренуєтесь, але вага зменшується повільно, хвилюватись не потрібно – імовірніше за все, ви набираєте м’язову масу, адже м’язи щільніші за жир на 18%.
Поділись


Новини партнерів