Яких продуктів слід уникати людям зі зниженим імунітетом

Через тиждень-другий прийде спека і ми мріятимемо про морозиво, прохолодні напої та соковиті фрукти. Адже саме цього нам хочеться, коли стовпчик термометра переповзає за 25°C. Але ви повинні знати, що серед традиційних літніх смаколиків є ті, які категорично не можна вживати людям з ослабленим імунітетом, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Перш за все до них відноситься джанк-фуд – висококалорійна їжа з низькою харчовою цінністю. Навіть для здорової людини регулярне споживання такої їжі обернеться повною катастрофою, а для тих, в кого імунітет ослаблений – тим паче. Такі старви швидко зіпсують вашу шкіру, зроблять її жирною та схильною до висипань, а також позначаться на вашому травленні. Також джанк-фуд зазвичай містить багато шкідливих транс-жирів, які сприяють підвищенню рівня холестерину та збільшенню ваги.

Крім того, любителям кави та чаю у випадку, якщо їхній імунітет буде ослаблено, варто відмовитись від гарячих напоїв. Ви можете дати їм вистигнути до кімнатної температури і вони стануть безпечними, однак це вплине на їхні смакові якості. Річ у тім, що гарячі напої підвищують температуру тіла та сприяють зневодненню, а це зовсім не те, чого вам би хотілось спекотної днини.

Варто також обмежити вживання цукру. Про шкоду продуктів з високим вмістом цукру відомо всім, але для тих у кого ослаблений імунітет, ця шкода ще більша. Річ у тім, що цукор руйнує критично важливий для імунної системи вітамін С. Тому, якщо ви, скажімо, хворіли нещодавно, відмовтесь від цукерок і надайте перевагу свіжим фруктам.

Дієтична газована вода, здавалося б, ідеально підходить, щоб втамувати спрагу, адже він не містить цукру. Але насправді в ній є інгредієнти, які можуть вбивати корисні бактерії у кишечнику, тим самим знижуючи ваш імунітет ще більше.

Останнім продуктом у списку буде, як не дивно, манго. Один плід на день, безумовно корисний, це і вітаміни, і мікроелементи, і клітковина. Але якщо зловживати цим екзотичним фруктом, він може спричинити погіршення стану шкіри, проблеми зі шлунком та травленням, а це останнє, що потрібно людині, в якої і так знижений імунітет.

Поділись


Новини партнерів