Фахівці розповіли чому ми відчуваємо голод зранку, якщо переїли ввечері

У вас таке траплялося? Ви вечеряли пізно та ситно, але, прокинувшись зранку, відчували сильний голод. Навіть якщо напередодні було велике застілля, зранку здається, що ви не вечеряли взагалі.

Це відчуття змушує вас переїдати зранку і робить вас менш продуктивними та енергійними, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes. Існує наукове пояснення таким дивним відчуттям після ситної вечері.

Зростання апетиту здебільшого пов’язано з рівнем цукру в крові та гормонами. Саме вони змушують вас відчувати сильний голод зранку. Існує поширена думка, що через переїдання ввечері розтягується шлунок і тому ми почуваємось голодними. Але ця версія помилкова.

Правда полягає в тому, що коли ви наїдаєтесь пізно ввечері, у вас різко піднімається рівень цукру в крові. Через деякий час він падає і коли ви прокидаєтесь, то відчуваєте необхідність це падіння компенсувати.

Крім того, зранку ви можете відчувати сильну спрагу. Скоріш за все, це означає, що ви спожили ввечері забагато натрію. Інколи ми можемо сплутати сигнал про спрагу з сигналом про голод, тому до сніданку важливо випити склянку-другу води. Можливо, насправді ви не так уже й хочете їсти.

Щоб уникнути ранкового переїдання, постарайтесь вечеряти не надто пізно, або, хоча б, не лягати спати одразу після неї. Між закінченням вечері та відходом до сну повинен бути двогодинний розрив.

Якщо ви маєте можливість здійснити прогулянку після вечері – зробіть це.

Вранці випийте склянку води, а для сніданку обирайте страви, збагачені білками та клітковиною.

Поділись


Новини партнерів