Яким повинен бути сніданок, якщо ви хочете скинути вагу

Сніданок вважається найважливішою трапезою за день. Тим, хто намагається схуднути, рекомендують його не пропускати, оскільки він забезпечує організм енергією та допомагає уникнути переїдання, пише Жіночий світ

Однак не будь-який сніданок принесе користь. Страви, якими ви снідаєте, повинні бути ситними та поживними.

Наприклад, варто простежити, щоб у вашому раціоні, особливо в тих стравах, які ви обираєте для сніданку, було достатньо клітковини. Клітковина допомагає покращити метаболізм, тим самим запобігаючи розвитку діабету. Також відомо, що споживання клітковини допомагає позбутися вісцерального жиру. Фрукти, крупи, та горіхи – прекрасні джерела клітковини, які ідеально підійдуть для сніданку.

Важливо також, щоб у вашому сніданку була достатня кількість білків. Саме білки дозволяють нам довгий час почуватися ситими, не споживаючи великої кількості калорій. Яйця, нежирне м’ясо, сир – ось потужні джерела білка, які входять до традиційних сніданків у багатьох країнах світу.

А от чого варто уникати, так це висококалорійних та солодких страв в якості сніданку. Млинці з сиропом, солодкі круасани, тістечка – все це не найкращий варіант для сніданків. Вони не тільки мають високу калорійність та швидко засвоюються, що призведе до того, що скоро ви знову зголоднієте. Вони викликають різкі стрибки рівня цукру в крові, що збільшує ризик виникнення діабету.

Варто відмовитись і від пакетованих соків. Вони мають відносно високу калорійність – склянка магазинного соку містить аж 100 калорій, при практично нульовій харчовій цінності. Замініть магазинний сік на свіжі фрукти. Вони значно крисніші та не містять доданого цукру.

Якщо ви звикли доповнювати ранкову яєчню хлібом, то перейдіть на цільнозерновий. Він містить більше клітковини та інших корисних речовин, порівняно зі звичним пшеничним або житнім хлібом. Крім того, він значно довше перетравлюється та запобігає виникненню запорів.

Поділись


Новини партнерів