Плюси та мінуси занять спортом натщесерце

Вважається, що ранкові заняття спортом дозволяють скинути більше кілограмів. Під “ранковими” мається на увазі виконання фізичних вправ до сніданку. В той же час, тренування після сніданку забезпечить вас необхідною енергією і збільшить продуктивність, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Тренування натщесерце має як переваги, так і недоліки. Деякі дослідження підтримують концепцію занять спортом на голодний шлунок. Однак це може бути не ідеальний сценарій. Якщо ви займаєтесь фізичними вправами до сніданку, ви спалюєте свої енергетичні ресурси і зменшуєте власну витривалість. Низький рівень цукру в крові також може спричинити запаморочення, нудоту та судоми.

В той же час, можливо, що при регулярних заняттях спортом до сніданку, ваш організм звикне спалювати жирові запаси і ви дійсно почнете втрачати більше ваги. Адже не отримавши енергії з їжі, тіло використовує власні запаси, що, звісно ж, призведе до схуднення. При цьому слід врахувати, що це змусить тіло добувати енергію не лише з жирів, а і з білків. А отже, зменшиться кількість будівельного матеріалу, який тіло може використати для побудови та відновлення м’язів.

Звісно, необхідність у сніданку до занять спортом залежить від типу вправ, що ви виконуєте. Ходьба або йога не вимагають багато енергії, тож ними можна займатись на голодний шлунок. А от біг або плавання вже потребують більше сил, тому перед ними краще поснідати. Особливо важливо це у тому випадку, якщо тренування тривають більше години.

Але не будь-який сніданок принесе користь. Потрібно обирати легкозасвоювані страви з оптимальним балансом білків, жирів та вуглеводів. Зверніть увагу на продукти з цільного зерна, фрукти, овочі, яйця, нежирне м’ясо, горіхи та насіння. Снідати найкраще за 2-3 години до тренування. Якщо часу не вистачає, перехопіть енергетичний батончик або фрукт.

Якщо ж ви волієте їсти після тренування, зробіть це у період від 30 хвилин до 2 годин після занять спортом. Обирайте їжу, багату на вітаміни С та D, цинк та кальцій. Добре підійдуть фруктові коктейлі, бутерброди з хліба із цільного зерна, молоко та горіхи.

Поділись


Новини партнерів