Які продукти можуть допомогти збалансувати рівень кальцію та магнію

Кальцій та магній – одні з найважливіших елементів, які впливають практично на всі функції нашого організму. Вони необхідні для здоров’я наших кісток, нормальної роботи нервової та імунної системи, а також здоров’я м’язів, пише Жіночий світ з посиланням на WhatsNew2day.

Дорослій людині потрібно близько 1000 мг кальцію на добу. Їх можна отримати, скажімо, з трьох склянок молока. Також можна отримувати кальцій і з інших продуктів.

Скажімо, сир теж вважається продуктом, багатим на кальцій. Щоденне вживання сиру допоможе уникнути метаболічного синдрому, який може призвести до діабету та інфаркту. 30 грамів сиру забезпечить вам третину добової норми кальцію.

Ще ви можете отримати певну кількість кальцію з рибних консерв та деяких видів риби, яку можна їсти разом з кістками. З банки консервованих сардин ви отримаєте 35% добової норми кальцію.

30 грамів мигдалю не тільки містять 8% добової норми кальцію, а і є гарним джерелом магнію. Ці горіхи також допомагають знизити артеріальний тиск.

Ще одне потужне джерело кальцію та магнію, про яке не так часто згадують – це ревінь. Ревінь містить багато пробіотиків, що робить його корисним для кишечника. 250 г ревеню містять 25% добової норми кальцію. Крім того, ревінь дуже багатий на вітамін К.

Для людей, які з тих чи інших причин не вживають коров’яче молоко, прекрасною альтернативою може стати соєве молоко. Воно багате як на кальцій, так і на магній. Також, за рахунок того, що соєве молоко містить ненасичені жири, воно чудово підійде тим, хто хоче схуднути.

Нарешті, можна доповнити свій раціон насінням. Приміром, насіння соняшника багате на магній, кальцій та калій, а насіння кунжуту, окрім кальцію, містить ще й цинк та мідь.

Поділись


Новини партнерів