3 способи зробити домашні солодощі менш калорійними

Вас накриває відчуття провини кожного разу, коли ви поступаєтесь своїй слабкості і з’їдаєте щось солоденьке? Більше можна не хвилюватись, оскільки калорійність практично будь-яких солодощів можна знизити, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось декілька способів, які дозволять зробити ваші солодощі не такими шкідливими для фігури та позбутись почуття провини:

Використовуйте мед замість цукру. Рафінований цукор – це найбільший ворог стрункої фігури. Надзвичайно калорійний цукор, як правило, позначається на вашій талії. Але це важливий компонент солодощів, цукор входить до складу практично всіх десертів світу. Замінити його можна на натуральний мед. Він має дещо нижчу калорійність, порівняно з цукром. Крім того, мед дуже солодкий, тож його можна використовувати менше.

Замініть жирні вершки на знежирене молоко або сметану низької жирності. Вони мають подібну текстуру, тож зовнішній вигляд ваших десертів не постраждає. Але це допоможе суттєво зменшити їхню калорійність та жирність.

Використовуйте темний шоколад замість молочного. Темний шоколад з вмістом какао не менше 70% має ряд переваг для здоров’я завдяки вмісту цинку, клітковини та антиоксидантів. Також він менш калорійний, ніж його молочний аналог.

Ці хитрощі допоможуть вам зробити ваші десерти не страшними для фігури, та корисними для здоров’я.

Поділись


Новини партнерів