Фахівці розповіли як приготувати традиційний індійський напій для посилення імунітету

Дослідження показали, що підтримка здоров’я імунної системи має велике значення для боротьби з інфекціями, включаючи COVID-19. Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді у зверненні до нації закликав громадян пити кадху. Цей традиційний індійський напій відомий своїми протимікробними властивостями, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Кадха – це трав’яний відвар, який може допомогти зміцнити імунітет. Зазвичай його готують із трав та спецій, включаючи базилік, корицю, чорний перець, сушений імбир та родзинки. Отже, включення цього напою у свій раціон може допомогти вам залишатися здоровим та зменшити ризик зараження певними інфекціями. Також кадха покращує травлення і допомагає вивести токсини з організму. Деякі складники цього напою будуть корисними в сезон алергій.

Для приготування кадхи вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 1 ст.л. листя базиліку
  • 1 ст. ложка кардамону
  • 1 ст. ложка кориці
  • 1 ст. ложка сушеного імбиру
  • 1 ст. ложка чорного перцю
  • Кілька родзинок
  • 2-3 склянки води
  • Мед за смаком (за бажанням)
  • Сік свіжого лимона

Подрібніть чорний перець та корицю. Закип’ятіть в каструлі 2-3 склянки води. Додайте у водe листя базиліка і дайте йому настоятись близько 5 хв. Додайте у воду чорний перець, корицю та імбир і закип’ятіть суміш. Додайте родзинок і кип’ятіть суміш доти, доки половина не википить. За бажанням можете додати лимонний сік або мед.

Для зміцнення імунітету рекомендується випивати такий напій 1-2 рази на тиждень.

Поділись


Новини партнерів