Які продукти потрібно їсти на голодний шлунок, щоб одержати максимальну користь

Апельсиновий сік, круасани та хліб можуть виглядати дуже привабливо на фотографіях сніданків в інтернеті, однак чи справді ці продукти підходять для вживання в перші години після пробудження? Цитрусові містять багато фруктових кислот, які можуть підвищити кислотність шлунка та спричинити печію. Тісто в хлібі та круасанах містить дріжджі, які можуть впливати та слизову шлунка, якщо їсти їх натщесерце, пише Жіночий світ.

Замість них краще снідати тими продуктами, які приносять максимальну користь саме тоді, коли їх їдять на голодний шлунок.

Таким наприклад, є мед із гарячою водою. Мед збагачений мінералами, вітамінами, флавоноїдами та ферментами, відповідальними за очищення кишечника.

Надзвичайно корисним продуктом для сніданку є каша. Каші мають низьку калорійність при високій харчовій цінності. Крім того, каші ситні і на довго придушують відчуття голоду.

Солодкі фрукти також будуть чудовим варіантом для сніданку. Вони містять багато води, яка забезпечить організму зволоження, та клітковину, яка дарує довге відчуття ситості. Крім цього, фрукти зменшують потяг до цукру при відносно невисокій калорійності.

Жменя горіхів на сніданок допоможе покращити травлення і регулювати кислотність шлунка. При цьому горіхи потрібно вживати з обережністю – якщо їсти їх забагато, це може призвести до збільшення ваги та появи прищів.

Замочений мигдаль не всім припаде до смаку, але він збагачений марганцем, вітаміном Е, білком, клітковиною, Омега-3 та Омега-6 жирними кислотами. Шкірка мигдалю містить танін, який перешкоджає засвоєнню корисних речовин, тому перед вживанням його потрібно замочити на ніч у воді та очистити від шкірки.

Поділись


Новини партнерів