Медик розповів, що найчастіше викликає головний біль під час карантину та як з ним впоратись

Медичне відділення OnBuy за останній тиждень виявило величезний сплеск запитів в Google, пов’язаних з головним болем.

Зокрема, дослідники виявили збільшення кількості запитів “COVID головний біль” на 450 відсотків, запитів “чи є ознакою коронавірусу головний біль ” на 2900 відсотків і на 250 відсотків зросла кількість людей, які шукають “як зняти головний біль напруги”.

У OnBuy вважають, що головні болі насправді пов’язані з тим, що під час карантину люди проводять багато часу перед екранами комп’ютерів та телевізорів, пише Жіночий світ з посиланням на Mirror.

Лікар загальної практики доктор Арагона Джузеппе, пояснює, як можна уникнути головного болю, поки ви перебуваєте на самоізоляції.

Медичний експерт каже: “Не секрет, що тривалий вплив екранів може викликати головні болі та проблеми із зором. Тепер, коли стільки людей працює з дому, ці болі, напевне, посиляться”.

Щоб запобігти цим проблемам, доктор Джузеппе радить придбати окуляри, що захищають від синього світла, яке випромінюють екрани. Вони мають спеціальні фільтри, які блокують негативний вплив випромінювання від моніторів, особливо, якщо ви користуєтесь ними у слабко освітлених приміщеннях.

Крім цього, лікар радить обмежити час роботи за комп’ютером. Замість перегляду телевізора або стрічки в соціальних мережах, спробуйте читати паперові книги та газети, грати в настільні ігри чи виконувати легкі фізичні вправи.

Обов’язково робіть перерви протягом дня, щоб ваші очі могли відпочили. Якщо ви живете в приватному будинку, виходьте на вулицю, щоб подихати свіжим повітрям. Якщо ж ви живете в квартирі, то скористайтесь балконом.

Поділись


Новини партнерів