Деякі люди можуть їсти та пити майже що завгодно. Але коли вам за п’ятдесят, важливо слідкувати за тим, що ви кладете до своєї тарілки, пише Жіночий світ з посиланням на HDTV Food. Екзотичні та нездорові продукти наповнені трансжирами можуть вплинути на здоров’я серця, шкіри, мозку. Включіть у свій раціон більше цільнозернових, спецій, овочів та фруктів.
Ось кілька продуктів, якими ви повинні збагатити свій раціон, якщо хочете зберегти здоров’я та гостроту розуму після п’ятдесяти років:
Малина містить багато антиоксидантів, які захищають від вільних радикалів. Крім того, вона є багатим джерелом клітковини, яка необхідна для безперебійної роботи шлунково-кишечного тракту. Шпинат, яблука, цільнозернові, квасоля та горох – ці продукти також багаті на таку потрібну людському тілу клітковину.
Продукти, багаті на В12 будуть хорошим доповненням до раціону після п’ятдесяти років, так як з віком знижується кислотність шлунка і отримати необхідну кількість цього вітаміну стає все важче. В12 міститься в продуктах тваринного походження – м’ясі, молоці, печінці, яйцях та рибі.
Куркума та кориця – дві популярні збагачені антиоксидантами спеції. Куркума має протизапальні властивості, вона дозволяє полегшити біль від артриту і зміцнити імунітет. Кориця допомагає регулювати рівень цукру в крові та має потужні протимікробні властивості.
Але найголовніше – це вода. Дуже важливо підтримувати водний баланс організму. Організм використовує воду у всіх своїх органах, клітинах і тканинах для регулювання їхніх основних функцій.