Стало відомо, які продукти допоможуть впоратись зі стресом під час вимушеної ізоляції

Карантин перевернув з ніг на голову звичне життя мільйонів людей. Щодня виявляють сотні нових випадків коронавірусу, такі новини не можуть не спричиняти стрес та тривогу, а порушені режими сну та харчування тільки підливають олії у вогонь, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Однак існують продукти, які можуть допомогти впоратись зі стресом.

Першим із таких продуктів є трав’яні чаї. Вони змушують нас почуватись спокійніше та допомагають створити теплу атмосферу. Найкраще дозволяють розслабитись ті чаї, що містять лаванду і ромашку.

Ще одним продуктом, який може підняти настрій під час вимушеної ізоляції, є темний шоколад. При чому він має як хімічний вплив на наш настрій, так і емоційний. Солодощі – це можливість себе потішити для людей будь-якого віку, яка завжди піднімає настрій. А на хімічному рівні зі стресом та тривогою допомагають боротись антиоксиданти, які містяться в шоколаді у великій кількості. Дуже важливо вживати шоколад з обережністю і обирати ті його види, які містять найбільшу частку какао та найменшу – цукру.

Якщо ви намагаєтесь боротися зі стресом, простежте, щоб у вашому раціоні було вдосталь продуктів із цільного зерна. Вони містять багато клітковини, яка збільшує вироблення серотоніну – одного з “гормонів щастя”. В принципі, так само діють будь-які вуглеводи, однак лише клітковина не підвищує рівень цукру в крові та не спричиняє набір ваги.

Надзвичайно корисний для зняття стресу також авокадо. Цей продукт багатий на кислоти омега-3 та клітковину, тому допомагає зняти стрес, впоратись з тривожністю, підвищити концентрацію і підняти настрій.

Ще одне джерело кислот омега-3 – жирна морська риба. Лосось, оселедець та сардини як ніколи потрібні у вашому раціоні.

Якщо з якихось причин ви не їсте морепродукти, то їх можна замінити на горіхи. Вони теж багаті на жирні кислоти, а також вітаміни групи В. Крім того, вони допомагають знизити артеріальний тиск і містять багато магнію. Постарайтесь додати до своєї дієти мигдаль, фісташки та волоські горіхи. Однак пам’ятайте, що вони досить калорійні. Однієї жмені на день буде цілком достатньо.

Цитрусові містять багато вітаміну С, який, як відомо, має потужні антиоксидантні властивості. Тому цитрусові, а також полуниця, теж допомагають у боротьбі зі стресом, тривожністю та навіть депресією.

Зверніть увагу на продукти, багаті на клітковину. Ягоди, квасоля, зелений горошок, кунжут, насіння льону та зелені овочі не тільки забезпечать вам рекомендовану денну дозу клітковини, а і допоможуть збалансувати рівень цукру в крові та запобігти сплеску інсуліну.

День найкраще завершувати склянкою теплого молока, яка допомагає розслабитись. Якщо ви почнете випивати по склянці теплого молока перед сном, то досить скоро ваш організм почне сприймати її, як сигнал, що пора лягати спати. Також молоко збагачене кальцієм.

Поділись


Новини партнерів