Фахівці розказали, які продукти є найкращими джерелами вітаміну С

Хоча інформація про те, що вітамін С здатний захистити від коронавірусу, неправдива, він все ж таки дуже важливий для людської імунної системи, пише Жіночий світ.

Також вітамін С сприяє загоєнню ран та підтримує здоров’я судин і хрящів. На щастя, він міститься у найрізноманітніших продуктах і практично всі отримують достатньо вітаміну С без синтетичних добавок. Але, якщо ви хочете збільшити його споживання, то зверніть увагу на наступні продукти:

  • Апельсини та апельсиновий сік. Ці фрукти багаті не лише на вітамін С, а і на калій, фолати, лютеїн та вітамін А. Цілі апельсини є також прекрасним джерелом клітковини, але вона втрачається при виготовленні соку.
  • Зелений болгарський перець. Окрім вітаміну С, здатний забезпечити організм також вітамінами А, К та В6. До того ж у цілому болгарському перці середнього розміру всього 24 калорії. Тому обирайте для салатів саме яскраво-зелені перці.
  • Полуниця. Багата на вітамін С ягода також може служити джерелом клітковини, фолатів, калію та магнію. Можна додавати шматочки полуниці до вівсянки чи йогурту.
  • Броколі. Кількість вітаміну С в цьому овочі може змінюватись, залежно від способу приготування. У одній чашці сирої подрібненої броколі його міститься аж 81 мг. Одна велика порція броколі забезпечить вас добовою нормою вітаміну С, а також вітамінами А та К, калієм, кальцієм, клітковиною та антиоксидантами.
  • Ківі. Один невеликий плід містить 60 мг вітаміну С. Крім того він багатий на калій та клітковину, а ще містить дуже мало калорій.

Не забувайте, що зараз надзвичайно важливо дотримуватись здорової дієти. Обирайте ті продукти, які містять багато вітамінів та поживних речовин, уникайте сильно обробленої жирної їжі і старайтесь зробити свій раціон максимально різноманітним.

Поділись


Новини партнерів