Медики назвали продукти, здатні очистити судини від бляшок

Багатьом відомо, що стан наших внутрішніх органів безпосередньо залежить від нашого харчування. Вчені розповіли, що якщо в своїй щоденний раціон додати продукти, які багаті на вітаміни групи В, то це призведе до оздоровлення артеріальної стінки судин.

Артерії – це можна сказати стратегічна магістраль в людському організмі. З віком судини і артерії можуть почати закупорюватися бляшками, судини звужуються, тому у людини починається тромбоз. Але, за твердженням фахівців, всього цього можна уникнути і знизити ризик захворювання тромбозом, якщо налагодити свій раціон харчування.

Так, фахівці радять вживати в їжу часник, адже часник вважається одним з найголовніших продуктів, який допоможе очистити артерії від склеротичних бляшок. І не тільки позбутися, а навіть допоможе запобігти накопиченню їх. Також в цьому зможе допомогти і гранат.

Також, від атеросклеротичного ураження судин, зможуть допомогти і насіння кунжуту, яке в принципі не обов’язково їсти жменями, а можна додавати в салати або ж випічку. Ще одна корисна спеція – це куркума. Вона містить в своєму складі поліфенол куркумін, який дуже позитивно впливає на стан людських судин.

Також необхідно додати в своїй щоденний раціон їжу, яка багата на L-аргінін. До таких продуктів належить м’ясо птиці і лосось. Звичайно лосось досить дорогий продукт, а ось м’ясо птиці цілком буде доступне для багатьох українців.

Джерело

Поділись


Новини партнерів