Лікарі назвали 5 джерел вітаміну В12, які необхідно включити у свій раціон

Головна причина, через яку їжа така важлива для нашого організму – це поживні речовини, які надходять разом з нею, і які необхідні нашому організму для нормального виконання усіх функцій.

Нестача якоїсь поживної речовини неминуче призведе до порушення функцій, у яких вона використовується.

Вітамін В12 – одна з надзвичайно важливих для організму поживних речовин. Він не відкладається в організмі на довго, тому регулярне вживання продуктів, збагачених В12, є обов’язковою частиною збалансованої дієти.

Потреба у вітаміні B12 вимірюється в мікрограмах і змінюється залежно від віку.

  • Новонароджені (до 6 місяців) – 0,4 мкг
  • Немовлята (7-12 місяців) – 0,5 мкг
  • Молодші діти (1-3 роки) – 0,9 мкг
  • Діти (4-8 років) – 1,2 мкг
  • Старші діти (9-13 років) – 1,8 мкг
  • Підлітки (14-18 років) – 2,4 мкг
  • Дорослі (18 і вище) – 2,4 мкг
  • Вагітні жінки – 2,6 мкг
  • Годуючі жінки – 2,8 мкг

Ось список 5 продуктів, з яких можна отримати В12:

Печінка та нирки рекомендуються дієтологами для запобігання виникненню дефіциту В12.

Молюски і жирна риба містять до 99 мкг В12 у порції на 100 г.

Цільні злаки є одним з небагатьох джерел В12, яке підходить вегетаріанцям. Але навіть вони дуже бідні на цей вітамін, в порівнянні з продуктами тваринного походження.

Молоко та молочні продукти в якості джерела В12 підходить вегетаріанцям, але не веганам. Вони можуть забезпечити близько 46% денної норми В12.

Яйця на сніданок вживають люди в усьому світі. Вони смачні, ситні та поживні. Серед речовин, на які багаті яйця, і вітамін В12.

Поділись


Новини партнерів