Як підтримати вашого партнера у боротьбі з ментальними проблемами

Ми вступили у третє десятиліття 21 століття і проблемам ментального здоров’я, нарешті, почали приділяти достатньо уваги. Насправді, ментальні розлади впливають на життя людини так само, як і хронічні фізичні хвороби, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Часто проблеми з психічним здоров’ям заважають людям будувати стосунки. Це пов’язано з тим, що на стільки близькі люди неминуче бачать всі сторони життя одне одного, навіть ті, які зазвичай успішно приховують від оточуючих.

Якщо ваш партнер страждає від ментальних проблем, ви можете йому допомогти.

  • Виявлення проблеми. Більшість людей з психічними проблемами не визнають, що з ними може відбуватись щось подібне. І навіть, якщо вони готові це прийняти, дуже важко розпізнати у себе ознаки ментальних проблем. Але ви, як сторонній спостерігач, можете зрозуміти, що партнер потребує допомоги, раніше за нього і допомогти йому це визнати.
  • Розуміння. Коли людину з психічними проблемами оточують ті, хто їх не розуміє, це може погіршити її стан. Не потрібно жаліти свого партнера, просто зрозумійте, що зараз йому дуже непросто та що для лікування потрібен буде час.
  • Підтримайте партнера під час лікування. Допоможіть партнеру у пошуках професійної допомоги. Багатьом самогубствам на фоні психічних хвороб можна було б запобігти, якби люди вчасно звернулись до лікаря. Підтримайте близьку людину у пошуках та проходженні лікування.
  • Не засуджуйте. Засудження – це останнє, що потрібно людині з ментальними проблемами. Якщо ви засуджуєте людину, то ви її не любите. Не треба судити про те, що і як робить людина, поки вона намагається стати кращою.
  • Піклуйтесь про себе. Піклування про близьку людину може вас виснажити, особливо емоційно. Впевніться, що у вас достатньо часу для себе, та що ваше власне здоров’я не погіршується.
Поділись


Новини партнерів