Нестача фруктів та овочів у раціоні робить людей схильними до тривожності, попереджають науковці

Нові дослідження показують, що у дорослих, які споживають мало фруктів та овочів, частіше діагностують тривожні розлади, передає Жіночий світ за матеріалами Times Now. “У тих, хто щодня вживає менше трьох видів фруктів і овочів, тривожні розлади діагностувались на 24% частіше”, – каже головний автор дослідження Карен Девіссон, яка є членом факультету медичних наук та директором лабораторії харчування в Політехнічному університеті Квантлен.

“Це також може частково пояснити результати, пов’язані зі складом тіла. Коли рівень жиру в організмі піднімався вище 36%, ймовірність виникнення тривожного розладу зростала більш ніж на 70%”, – констатує співавтор дослідження Хосе Мора-Альманса.

“Зростання вмісту жирової тканини в організмі призводить до збільшення кількості запалень. Нові дослідження свідчать про те, що деякі тривожні розлади теж можуть бути пов’язані із запальними процесами”, – каже Девісон.

Окрім дієт та структури тіла, на поширеність тривожних розладів також впливали стать, сімейний стан, рівень доходів, міграційний статус та декілька захворювань.

Важливо зазначити, що оцінка тривожних розладів здебільшого грунтувалася на самодіагностиці.

“За підрахунками, близько 10% населення планети страждатиме від тривожних розладів”, – каже Карен Девісон.

“Результати дослідження свідчать про те, що для зменшення кількості тривожних розладів необхідний комплексний підхід, який врахував би не тільки раціон та стан здоров’я, а і соціальні фактори”, – підсумувала вона.

Поділись


Новини партнерів