Оливкова олія в середземноморській дієті може збільшити вашу тривалість життя

Дослідження середньоземноморської дієти припускають, що в поєднанні з обмеженням споживання калорій та фізичними вправами ефекти наслідків споживання оливкової олії будуть найбільш яскраво вираженими, пише Жіночий Світ з посиланням на Times Now.

Середземноморська дієта, яку зазвичай називають здоровим харчуванням для серця, пов’язана з рядом потенційних переваг для здоров’я людини. Тепер дослідники виявили, що оливкова олія в цій дієті може стати ключем до подовження терміну життя та пом’якшення наслідків захворювань, пов’язаних зі старінням.

Ранні дослідження дієти припускали, що червоне вино вносило головний внесок у користь для здоров’я середземноморської дієти, оскільки воно містить сполуку під назвою ресвератрол, яка, як відомо, ефективна проти вірусних інфекцій, старіння, має протизапальну дію, та збільшує тривалість життя (принаймні у тварин).

Однак, дослідження, опубліковане в журналі Molecular Cell, свідчить про те, що саме жир в оливковій олії, інший компонент середземноморської дієти, є фактично тим, що збільшує тривалість життя людини.

“Ми з’ясували, що так працює цей жир. Спершу він відкладається в клітинах мікроскопічними порціями, що звуться ліпідними краплями. А потім, коли жир розщеплюється під час фізичних вправ або голодування, сприятливі ефекти реалізуються”, – сказав дослідник Даг Машек з університету Міннесоти.

На думку дослідників, лише споживання оливкової олії недостатньо, щоб отримати користь для здоров’я. Дослідження припустило, що в поєднанні з обмеженням споживання калорій та фізичними вправами ефекти наслідків споживання оливкової олії будуть найбільш вираженими.

Інше дослідження, опубліковане в журналі “Gut”, показало, що дотримання середземноморської дієти підвищує типи бактерій кишечника, пов’язаних зі “здоровим” старінням, зменшуючи при цьому ті, які пов’язані зі шкідливим запаленням у людей похилого віку. Дослідження виявило, що дотримання середземноморської дієти протягом року може допомогти зберегти розум ясним і зменшити ефекти старечої немічності.

Поділись


Новини партнерів