Звички, які продовжують життя і для них потрібно лише 10 хвилин на день

Всі хочуть жити довше, але мало хто хоче всерйоз напружуватися заради цього. На щастя, є кілька простих звичок, які вимагають зовсім небагато часу і сил, а результати дають найкращі. Так що якщо ви всерйоз вирішили зустріти столітній ювілей, освоюйте ці корисні звички – і готуйтеся жити довго!

Пийте каву

Якщо ви все ще вважаєте каву небезпечним для здоров’я напоєм, тоді ми йдемо до вас! Згідно з останніми дослідженням, кава просто необхідна всім, хто по-справжньому про себе дбає. Судіть самі: кава допомагає підтримувати здорову вагу, кава знижує ризик розвитку діабету і навіть деяких видів раку, нарешті, кава захищає серце і судини від пошкоджень. Дослідження, результати якого були опубліковані в виданні Annals of Internal Medicine, підтвердило прямий зв’язок між регулярним вживанням кави і продовженням життя. Так що три чашки кави – ваша щоденна норма!

Займайтеся кардіо

Необхідний щотижневий мінімум кардіонагрузок, які дозволяють підтримувати здоров’я серця і судин, а також утримувати нормальну вагу – 120 хвилин. Причому в ці дві години входять і ваша щоденна прогулянка до роботи, і підйом по сходах в офісі. Втім, якщо ваш спосіб життя і щоденна зайнятість не дозволяють вам знайти достатньо часу, можете замінити неспішне кардіо більш коротким і більш інтенсивним тренуванням. Наприклад, 10 хвилин стрибків через скакалку цілком замінять півгодинну прогулянку!

Медитуйте

Чи не найпростіше і найкорисніше, що ви можете зробити для себе і свого здоров’я – навчитися медитувати. Всього п’яти хвилин в день достатньо, щоб істотно знизити рівень стресу і тим самим поліпшити стан нервової системи, а також серця і судин.

Пийте воду

Ще один важливий компонент здоров’я – достатній рівень рідини в організмі. Нестача води негативно позначається на роботі шлунково-кишкового тракту, на стані шкіри і волосся, а також на кровообігу. Обов’язково стежте за рівнем рідини в організмі і не забувайте пити воду – не менше шести склянок в день!

Частіше гуляйте

Навіть якщо ви регулярно займаєтеся кардіо в спортзалі або басейні, вам все одно необхідні прогулянки на свіжому повітрі. Постійна помірна активність на природі допомагають стабілізувати кров’яний тиск, поліпшити психічне здоров’я, зміцнити пам’ять, підвищити засвоєння вітаміну D і міцність кісток і навіть знизити ризик розвитку раку.

Займайтеся силовими тренуваннями

Люди похилого віку, які двічі на тиждень займаються силовими тренінгами, в результаті знижують ризик смертності на 46% – до таких висновків прийшли автори дослідження, результати якого були опубліковані в виданні JAMA. Причому тривалість тренування може не перевищувати декількох хвилин – інтенсивного навантаження на м’язи досить для сприятливого впливу. Так що обов’язково додайте силовий тренінг до ваших регулярних навантажень.

Танцюйте

Заняття танцями в літньому віці – один з найефективніших способів зберегти не тільки фізичне здоров’я, але і когнітивні здібності. Дослідження підтвердили, що танці допомагають поліпшити стан гіпокампу – області мозку, яка відповідає за пам’ять і здатність до навчання. Регулярні заняття танцями збільшують обсяг гіпокампа і допомагають підтримувати когнітивні здібності, в тому числі і в літньому віці.

Харчуйтеся правильно

Якщо ви хочете вести по-справжньому здоровий спосіб життя, то вам ніяк не обійтися без правильного харчування і підтримки здорової ваги. Але важливо пам’ятати, що екстремальні дієти, які передбачають швидку втрату великої кількості кілограмів – дуже небезпечні для здоров’я. Також не варто захоплюватися дієтами, які передбачають виключення з раціону будь-якої групи поживних речовин – наприклад, жирів або вуглеводів – або повна відмова від будь-якого виду продуктів.

Пийте чай

Ще один корисний напій, який потрібно пити щодня. Чай багатий антиоксидантами, які допомагають боротися із запальними процесами в організмі, а також мають протиракові властивості і допомагають знизити рівень холестерину. Крім того, чай захищає клітини мозку від пошкоджень і зміцнює кістки.

Джерело

Поділись


Новини партнерів