Названий ефективний спосіб кинути курити

Шкода курііння для організму людини полягає в його здатності стимулювати розвиток важких системних захворювань.

Співробітники Лондонського університету Святого Георгія провели дослідження на мишах. Фахівці зрозуміли, як саме фізичні вправи рятують від нікотинової залежності і синдрому відміни.

Дослідження показало, що фізичні навантаження при впливі нікотину істотно знижують тяжкість симптомів синдрому відміни. Це супроводжується підвищенням активації α-7 нікотинових ацетилхолінових рецепторів в гіпокампі (мозковому центрі пам’яті). Вчені прийшли до висновку: фізична активність, що передує відмові від куріння, допомагає перемогти залежність.

До речі, в 2016 році в Канаді 178 курців зареєструвалися в програмі Run to Quit, розрахованій на 10 тижнів. Програма включала консультації з приводу бігу, відмови від паління, прогулянки на відкритому повітрі або біг (кінцева мета – пробігти п’ять кілометрів), а також телефонні консультації фахівців гарячої лінії для бажаючих кинути курити.

Читайте також: Названо продукти, які здатні захистити людину від усіх видів раку

72 добровольця залишилися в програмі до кінця. 91% учасників стали менше курити. 37 добровольцям вдалося кинути взагалі. Це було підтверджено за допомогою тесту на монооксид вуглецю. Учасники не почали курити знову і через шість місяців. За час участі в програмі середній рівень монооксиду вуглецю в організмі добровольців зменшився приблизно на третину. Крім того, програма позитивно вплинула на психічне здоров’я учасників.

Джерело

Поділись


Новини партнерів