Науковці назвали продукт, який допомагає знизити ризик діабету та гіпертонії

Молоко та молочні продукти вважаються одними з найздоровіших продуктів, які люди вживають століттями. Багато досліджень пов'язували вживання молока зі зміцненням кісток, покращенням здоров'я шкіри,...

Гастроентерологи назвали три випадки, коли пробіотики дійсно корисні

пробіотики
Наскільки корисні або марні пробіотики, в яких випадках їх прийом виправданий, а в яких не має сенсу. Вчені-гастроентерологи назвали три випадки, коли пробіотики - корисна...

Лікарі назвали несподівані фактори, які провокують хвороби печінки 

Багато хто переконаний, що головний ворог печінки - це алкоголь. Дійсно, спиртне вкрай негативно позначається на даному органі. Однак є ще ряд не очевидних...

Фахівці дали поради щодо харчування під час пневмонії

Пневмонія - це стан, при якому легені запалюються, а повітряні мішечки, що називаються альвеолами, заповнюються рідиною. Пневмонія може мати тяжкі для здоров'я наслідки і...

Чи справді коричневий цукор корисніший за білий?

Шкідливий вплив білого цукру широко обговорюється в суспільстві. Відомо, що він може викликати цілий спектр проблем зі здоров'ям. Це призвело до того, що люди...

6 продуктів, які пригнічують апетит та допомагають схуднути

Бездумне вживання їжі - це поширена помилка, яка заважає нам контролювати свою вагу. Ви можете ретельно слідкувати за споживанням калорій під час основних прийомів...

Науковці знайшли сік, який допомагає знизити артеріальний тиск

Високий кров'яний тиск - це стан, при якому кров тисне зсередини на стінки артерій. З часом вони стають більш товстими та жорсткими, що збільшує...

Які ще небезпеки загрожують світу через пандемію COVID-19

Спроби бідних країн подолати коронавірус призводять до того, що виникають спалахи інших смертельних хвороб, з тих, поширенню яких можна було б запобігти за допомогою...

Знайдено продукт, який може захистити від серцевого нападу

Серцевий напад виникає тоді, коли раптово переривається постачання крові до серця. Симптоми серцевого нападу включають біль у грудях, задишку та загальне відчуття слабкості, пише...

Як уникнути хвороб нирок: поради нефролога

Про те, як уникнути хронічних захворювань нирок, розповів головний позаштатний спеціаліст-нефролог МОЗ, доктор медичних наук Євген Шилов. За його словами, необхідно регулярно стежити за артеріальним...

Лікар розповіла про вплив на їжу мікрохвильовки і її безпечне використання

Лікар-дієтолог Олена Мотова розповіла про перебільшену небезпеку, яку вбачають у впливі мікрохвильовок на їжу. Нагрівання в такій печі не відрізняється від смаження або запікання,...

Що потрібно робити, якщо ви додали до страви забагато солі

Сіль - це важливий інгредієнт в кулінарії. М'ясні, овочеві страви і навіть десерти - сіль покращує смак будь-чого, до чого ви її додаєте. Але...