Науковці назвали продукт, який допомагає знизити ризик діабету та гіпертонії
Молоко та молочні продукти вважаються одними з найздоровіших продуктів, які люди вживають століттями. Багато досліджень пов'язували вживання молока зі зміцненням кісток, покращенням здоров'я шкіри,...
Гастроентерологи назвали три випадки, коли пробіотики дійсно корисні
Наскільки корисні або марні пробіотики, в яких випадках їх прийом виправданий, а в яких не має сенсу.
Вчені-гастроентерологи назвали три випадки, коли пробіотики - корисна...
Лікарі назвали несподівані фактори, які провокують хвороби печінки
Багато хто переконаний, що головний ворог печінки - це алкоголь. Дійсно, спиртне вкрай негативно позначається на даному органі. Однак є ще ряд не очевидних...
Фахівці дали поради щодо харчування під час пневмонії
Пневмонія - це стан, при якому легені запалюються, а повітряні мішечки, що називаються альвеолами, заповнюються рідиною. Пневмонія може мати тяжкі для здоров'я наслідки і...
Чи справді коричневий цукор корисніший за білий?
Шкідливий вплив білого цукру широко обговорюється в суспільстві. Відомо, що він може викликати цілий спектр проблем зі здоров'ям. Це призвело до того, що люди...
6 продуктів, які пригнічують апетит та допомагають схуднути
Бездумне вживання їжі - це поширена помилка, яка заважає нам контролювати свою вагу. Ви можете ретельно слідкувати за споживанням калорій під час основних прийомів...
Науковці знайшли сік, який допомагає знизити артеріальний тиск
Високий кров'яний тиск - це стан, при якому кров тисне зсередини на стінки артерій. З часом вони стають більш товстими та жорсткими, що збільшує...
Які ще небезпеки загрожують світу через пандемію COVID-19
Спроби бідних країн подолати коронавірус призводять до того, що виникають спалахи інших смертельних хвороб, з тих, поширенню яких можна було б запобігти за допомогою...
Знайдено продукт, який може захистити від серцевого нападу
Серцевий напад виникає тоді, коли раптово переривається постачання крові до серця. Симптоми серцевого нападу включають біль у грудях, задишку та загальне відчуття слабкості, пише...
Як уникнути хвороб нирок: поради нефролога
Про те, як уникнути хронічних захворювань нирок, розповів головний позаштатний спеціаліст-нефролог МОЗ, доктор медичних наук Євген Шилов.
За його словами, необхідно регулярно стежити за артеріальним...
Лікар розповіла про вплив на їжу мікрохвильовки і її безпечне використання
Лікар-дієтолог Олена Мотова розповіла про перебільшену небезпеку, яку вбачають у впливі мікрохвильовок на їжу. Нагрівання в такій печі не відрізняється від смаження або запікання,...
Що потрібно робити, якщо ви додали до страви забагато солі
Сіль - це важливий інгредієнт в кулінарії. М'ясні, овочеві страви і навіть десерти - сіль покращує смак будь-чого, до чого ви її додаєте. Але...