Знайдено продукт, який може захистити від серцевого нападу

Серцевий напад виникає тоді, коли раптово переривається постачання крові до серця. Симптоми серцевого нападу включають біль у грудях, задишку та загальне відчуття слабкості, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

За даними Британського фонду серця, найменш поширеними хвороби серця є в тих країнах, де харчування населення максимально нагадує середземноморську дієту, яка включає велику кількість фруктів, овочів, бобових та злаків.

Нещодавнє дослідження було покликане перевірити гіпотезу, що це заслуга лікопену. Лікопен – це антиоксидант, який надає червоного кольору помідорам.

В дослідженні брали участь люди із серцево-судинними захворюваннями, які приймали статини. Протягом двох місяців вони приймали додатково таблетки лікопену або плацебо. З’ясувалось, що в учасників, які приймали лікопен, судини розширились краще.

В ході дослідження, проведеного спільно Національною бібліотекою медицини США, перевірявся взаємозв’язок між прийомом лікопену через споживання продуктів з помідорів та запобіганням серцево-судинних захворювань.

Науковці написали: “Наше дослідження показує обернено пропорційну залежність між вживанням лікопену та ризиком розвитку серцево-судинних захворювань. Необхідні додаткові дослідження, щоб визначити, чи є причиною означеного зв’язку саме лікопен, чи якась інша речовина, що міститься в томатах – головному харчовому джерелі лікопену”.

Точно встановлено, що лікопен захищає від дії вільних радикалів, допомагає знизити рівень “поганого” та загального холестерину, а також подовжити життя людям, що страждають на метаболічний синдром.

Однак, медики зауважують, що самих тільки помідорів в будь-якому разі не вистачить, що захиститись від серцевого нападу та серцево-судинних хвороб. Ви повинні намагатись максимально наблизити свій раціон до середземноморської дієти.

Поділись


Новини партнерів