Що потрібно робити, якщо ви додали до страви забагато солі

Сіль – це важливий інгредієнт в кулінарії. М’ясні, овочеві страви і навіть десерти – сіль покращує смак будь-чого, до чого ви її додаєте. Але іноді ми можемо захопитися і додати більше солі, ніж потрібно. Надлишок солі може бути шкідливим для здоров’я та погіршує смак страв. Існують способи врятувати пересолені страви, однак спершу потрібно розвінчати поширений міф, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Існує популярна думка, що картопля можу всмоктувати сіль і три-чотири шматки картоплі врятують вашу страву. Насправді, коли картопля вариться у солоній воді, на кількість солі у самій воді це не впливає ніяк. Якщо ви насправді хочете врятувати пересолену страву, скористайтесь однією з наступних порад:

Додайте води. Цей спосіб підійде для тушкованого м’яса чи супу. Страва стане більш водянистою, але кожна порція міститиме менше солі. Якщо ж вам до смаку густі супи, розмішайте з водою трохи кукурудзяного борошна та додайте в суп.

Додайте вершки. Вершки можуть зробити менш солоними рагу або соус. Якщо мова йде про страву на основі помідорів, то можете скористатись нежирним йогуртом чи сметаною. Ви можете використати навіть сир з кремовою текстурою, це теж досить ефективно.

Збільшіть порцію страви. якщо ви приготували невелику кількість салату і пересолили його, просто наріжте туди більше овочів. Тоді кількість солі залишиться тією ж, але зменшиться її концентрація. Також можете доповнити салат несолоним рисом або локшиною. Так у вас буде поживна страва, яку ви зможете з’їсти пізніше.

Можна також збалансувати смак страви, якщо додати до неї трохи цукру або чого-небудь кислого, скажімо, лимонного соку, яблучного або білого оцту. Іноді людям здається, що страві не вистачає солі, але насправді їй бракує трохи кислинки. Такі хитрощі зі збалансування смаку допоможуть вам скоротити споживання солі, що зменшить ризик гіпертонії та хвороб серця.

Поділись


Новини партнерів