Лікарі назвали несподівані фактори, які провокують хвороби печінки 

Багато хто переконаний, що головний ворог печінки – це алкоголь. Дійсно, спиртне вкрай негативно позначається на даному органі. Однак є ще ряд не очевидних речей, які можуть спровокувати хвороби печінки.

Небажання боротися із зайвими кілограмами

Ви можете любити себе незалежно від ваших параметрів, однак не варто заперечувати того факту, що надмірна вага негативно відбивається на здоров’ї. Зокрема, за різними оцінками медиків, від 25% до 90% дорослих людей, які страждають від ожиріння або зайвих кілограмів, стикаються з неалкогольною жировою хворобою печінки (НЖХП).

Зловживання вітамінами

Все добре в міру, і вітаміни – не виняток. Перш, ніж наважитися на прийом вітамінів і інших добавок, необхідно проконсультуватися з терапевтом. Зловживання тим чи іншим вітаміном може лише нашкодити здоров’ю. Зокрема, для печінки небезпечне передозування вітаміну A, – воно може призвести до тяжких токсичних ушкоджень органу, збільшення його розмірів і навіть цирозу.

Любов до солодкого

Налягати на продукти з високим вмістом цукру небезпечно з багатьох причин. Одна з них – розвиток вже згаданої НЖХП, яка може привести до цирозу і онкології.

Американський журнал клінічного харчування провів дослідження і з’ясував, що люди, які споживають 1000 зайвих калорій в день за рахунок солодощів, лише в 2% страждають від зайвої ваги. Але при цьому в 27% випадків у них спостерігається небезпечне для здоров’я ожиріння печінки.

Поділись


Новини партнерів