Науковці назвали продукт, який допомагає знизити ризик діабету та гіпертонії

Молоко та молочні продукти вважаються одними з найздоровіших продуктів, які люди вживають століттями. Багато досліджень пов’язували вживання молока зі зміцненням кісток, покращенням здоров’я шкіри, тощо, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Food.

Нове дослідження, опубліковане в BMJ Open Diabetes Research & Care, виявило зв’язок між щоденним споживанням молочних продуктів та зниженням ризику діабету. Науковці заявили, що споживання мінімум двох порцій молочних продуктів на день також знижує ризик виникнення гіпертонії та метаболічного синдрому.

Вчені слідкували за станом здоров’я 190 000 учасників протягом дев’яти років. Було встановлено, що ті піддослідні, які вживали щодня по дві порції молочних продуктів, мали на 12% нижчий ризик виникнення метаболічного синдрому.

У ході дослідження учасники вживали молоко, йогурт, напої на основі йогурту, сир та страви, приготовані з молочних продуктів.

Також було встановлено, що найкраще кореляцію було видно у тих учасників, які вживали молочні продукти з низьким вмістом жиру (але не знежирені). Однак, у список молочних продуктів, за споживанням яких стежили дослідники, не входили вершки та вершкове масло.

Науковці зазначили, що це дослідження було засноване на спостереженнях і механізм впливу молочних продуктів на ризик діабету та інших хвороб вони поки не встановили. Тому, перш, ніж рекомендувати людям з гіпертонією збільшити споживання молочних продуктів, потрібно провести додаткові дослідження.

Поділись


Новини партнерів