Ендокринолог Наталія Тананакіна розповіла, як скинути зайві кілограми перед Новим роком.
Медик порадила налягати на овочеві супи, які насичують але, при цьому, не позначаються на фігурі:
“Легкі супи на вторинному бульйоні займають об’єм у шлунку, розтягуючи його, що дозволяє швидше насититися. А низька енергетична щільність цієї страви не перевантажує калоріями”.
Лікар також розповіла про розвантажувальні дні на супах. До складу таких супів повинні входити овочі та зелень, а ось сіль та приправи потрібно використовувати у мінімальній кількості. Найкраще віддавати перевагу броколі, селері, цвітній капусті та спаржі.
М’ясо краще замінити на рибу, оскільки вона легше перетравлюється. До найменш жирних сортів відносяться тріска, сайда, хек та минтай.
На закінчення медик рекомендувала відмовитися від тістечок, цукерок та випічки.