Не слід з’їдати за один раз кілька шматків хліба, цей продукт приносить користь здоров’ю, тільки якщо ним не зловживають, підкреслюють фахівці.
Думка про те, що вживання хліба сприяє повноті і для схуднення його краще прибрати з раціону, існує, і вона дуже популярна. Але повне виключення якісного та корисного хліба з раціону харчування є насправді помилкою.
«Хліб має бути присутнім у нашому харчуванні, тому відмовлятися від нього не варто», – поділилися порадою експерти.
Найбільш корисним вони вважають хліб із цільного зерна, він дає організму клітковину, вітаміни групи В та Е, а також мінеральні речовини, залізо, цинк, селен. Що стосується білого хліба із пшеничного борошна (і здобної випічки), то регулярне його споживання може спровокувати появу проблем із травленням, а також різкі стрибки рівня цукру в крові, загострення відчуття апетиту.
«Найдієтичнішим хлібом можна назвати житній – у ньому міститься всього 165 ккал і втричі більше клітковини, ніж у пшеничному хлібі. Він краще засвоюється організмом», – поінформували медики.
Також вони порадили не зловживати хлібом, нагадавши, що не слід з’їдати понад 100-120 грамів на добу. Зловживання хлібобулочними виробами є небезпечним для здоров’я – зокрема, це веде до виникнення зайвої ваги, постулюють експерти з харчування.