Вчені назвали продукт, здатний продовжити життя

Вживання риби щонайменше раз на тиждень суттєво скорочує ризик передчасної смерті. Такого висновку дійшли вчені з Вулверхемптонського інституту у Великій Британії, про що йдеться в Європейському журналі харчування.

Учасниками дослідження на цю тему стали понад чотири тисячі людей віком від 60 років. Його результати показали, що добровольці, які вживали рибу не менше одного разу на тиждень, стикалися з передчасною смертю рідше, ніж ті, хто не їв цей продукт. Ще кращі справи були у людей, в раціоні яких риба була присутня двічі на тиждень і частіше.

Виняток становили громадяни з деменцією. У зв’язку з цим вчені порекомендували включити рибу до раціону до настання цієї недуги, щоб зменшити ризики її розвитку.

Основна причина користі риби полягає у наявності жирних кислот омега-3 у її складі. Вони захищають організм від хронічних захворювань.

Поділись


Новини партнерів