7 продуктів, які ніколи не відкладуться в жир

Як ми всі вже давно зрозуміли, причиною зайвої ваги є зовсім не вміст жиру в їжі, а вміст вуглеводів. У крові вуглеводи перетворюються в цукор, і щоб нейтралізувати його надлишки, в гру вступає інсулін, і він-то якраз компонує цукор в жирові клітини. Якщо ваші органи починають надавати інсуліну опір, в майбутньому вас чекають такі неприємні речі, як діабет, проблеми з серцем і високий тиск.

Все це зовсім не є приводом для відмови від вуглеводів: не всі вони однаково шкідливі.

Є сорт продуктів, які виступають модераторами рівня глюкози і інсуліну в крові, в той же час наповнюючи м’язи енергією на довгі години. І як правило, всі ці продукти не пройшли заводську обробку, так що якщо раптом якась упаковка в супермаркеті запевняє вас в тому, що всередині неї – виключно цільнозернові, вона сильно лукавить. Давайте дізнаємося, які з продуктів, що зустрічаються в природі при стриманому їх вживанні не змусять нас оновити свій гардероб до розміру XXXL.

Картопля

У картоплі багато заліза, вітаміну С, вітаміну В6 і мінералів, що ставить її вище будь-якого продукту який містить крохмаль. А ще – і ви можете цьому здивуватися – картопля не робить вас повними, якщо дотримуватися двох умов: помірна кількість і правильні масла.

Коричневий рис

Коли люди говорять, що їм не подобається коричневий рис, відповіддю може бути тільки одне: «Ви просто не вмієте його готувати». Будучи приготованим як треба, цей рис складе компанію хоч салатам, хоч картоплі, а ваш рівень цукру в крові не вийде за прийнятні значення.

Вино

Вино, як і алкоголь взагалі – продукт калорійний: на 100 мл вина доводиться від 64 до 212 кілокалорій в залежності від вмісту в ньому цукру і етилового спирту. Але ці калорії засвоюються нами за зовсім іншим принципом, ніж ті, що надходять з їжею. І хоча є безліч причин не зловживати алкоголем, ймовірність ожиріння в їх список точно не входить.

Молочні продукти

Читаючи етикетки на молочних продуктах на кшталт йогурту, треба розуміти різницю між тим цукром, що туди додали при виробництві (це сахароза і фруктоза), і тим, що є в молоці спочатку (лактоза). Останній причиною ожиріння не є. Разом: натуральні молочні продукти без підсолоджувачів – антипод зайвої ваги.

Сочевиця

Як і квасоля, сочевиця щедра на волокна і повільно засвоюється організмом. Включивши її в свою дієту, ви не ризикуєте набрати вагу.

Овес

Не варто плутати справжній овес з тим продуктом швидкого приготування в картонних коробках, що ми їмо на ранок – підсолоджувачі швидше доводять його в один ряд з десертами, ніж зі здоровим харчуванням. У цьому вівсі мало калорій і багато волокон.

Фрукти

Якщо порівнювати з іншими видами продуктів, то концентрація цукру у фруктах безумовно висока, і дієтологи радять обмежити їх споживання. Але навіть якщо ви перейдете на повністю фруктовий раціон, ваша вага буде знижуватися, і ні в якому разі не навпаки. Звичайно, фруктоза, яка як раз може модифікуватися в жирові складки, створює привід для легкого хвилювання, але її зміст у фруктах мізерно малий, так що її навіть не варто брати до уваги.

Поділись


Новини партнерів