Куркума в народі називається королевою спецій. Це одна з найпоширеніших кухонних спецій. Вона не тільки збагачує смак та аромат страв, а і надзвичайно корисна для здоров’я, пише Жіночий.
Куркума має протизапальні та антиоксидантні властивості, а також допомагає боротися з артритом та депресією. Вона може покращити здоров’я шкіри і допомагає скинути зайву вагу. Куркуму можна використовувати і для загоєння ран.
Ось переваги куркуми, про які ви повинні знати:
Протизапальні властивості
Куркума відома своїми протизапальними властивостями, оскільки допомагає організму в боротьбі з чужорідними агентами, а також запобігає пошкодженням. Куркума містить складний куркумін, який має великий потенціал для лікування різних захворювань.
Куркума допомагає травленню
Завдяки своїм антиоксидантним та протизапальним властивостям, сира куркума покращує травлення. Це допомагає зменшити здуття живота та інші симптоми надмірного газоутворення.
Куркума може полегшити біль при артриті
Споживання куркуми може бути дуже корисним людям, які страждають від артриту. Також вона допомагає позбутися легкого болю у суглобах та запалень. Однак не потрібно намагатися замінити призначені ліки споживанням куркуми. Маючи потужні протизапальні властивості, куркума може бути ефективною при лікуванні остеоартриту та ревматоїдного артриту.
Куркума зміцнює імунітет
Молоко з дрібкою куркуми допоможе знизити ймовірність зараження грипом. Ліпополісахарид (це речовина, що міститься в куркумі) також має потужні антибактеріальні, противірусні та протигрибкові властивості, завдяки чому допомагає стимулювати нашу імунну систему.
Куркума має цілющі властивості
Завдяки своїм природним антисептичним та антибактеріальним властивостям, куркума може бути і ефективним дезінфікуючим засобом. Також її можна втирати в порізи чи опіки, щоб прискорити загоєння.
Куркума корисна для печінки
Куркума відома тим, що покращує кровообіг і, таким чином, допомагає підтримувати здоров’я печінки. Вона також збільшує вироблення деяких життєво важливих ферментів, які допомагають у детоксикації нашої печінки, запобігаючи пошкодженням і допомагаючи виводити токсини.