Американські вчені з Інституту вивчення раку назвали квасолю кращим продуктом, що продовжує життя. До загального переліку рекомендацій потрапили 10 найменувань.
Квасоля удостоєна особливої уваги за великий вміст мікроелементів, мінералів, вітамінів, амінокислот, легкозасвоюваних білків, що перевершують рибу і м’ясо по живильній цінності, вуглеводів, крохмалю, каротину. Такий набір при щоденному вживанні перетворить будь-яку людину в довгожителя.
Мінерали і вітаміни, які є в квасолі при термічній обробці не зникають, тому її можна використовувати в консервованому вигляді. Бобові відмінно підійдуть людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, бронхів, дерматитом, ревматизмом.
Квасоля також рекомендована діабетикам, оскільки аргінін знижує рівень цукру. У список потрапили чай, горіхи, кукурудза, ягоди, гриби, насіння льону, зелень, червона капуста.