![1381868177_harchi](https://wworld.com.ua/wwfiles/uploaded/2017/11/1381868177_harchi.jpg)
На думку фахівців, деякі принципи правильного харчування можуть піти організму не на користь, а на шкоду.
Вчені розповіли про типові помилки в цій галузі.
Зокрема, експерти прокоментували таке популярне твердження з боку адептів здорового харчування, як необхідність їсти багато клітковини.
За їх словами, хоча вживання продуктів, багатих твердими харчовими волокнами, дійсно важливо для здоров’я, – надлишок клітковини в організмі є небезпечним. Її велика кількість здатна посилити процес виразкових захворювань, запорів і навіть знижує імунітет, так як вимагає занадто великих зусиль на перетравлення.
Також потрібно з розумом їсти вівсянку. Сніданок з вівсяної каші вважається надкорисним. Насправді це так, тільки за умови, що каша приготовлена з цільного вівсяного зерна і не містить смакових добавок – готові каші з вівсяних пластівців цій умові не відповідають.
Читайте також: Цей щоденний продукт нищить одразу кишківник, серце і мозок
Наскільки корисний насправді інший тренд – відмова від м’яса? Вчені підтверджують: вироби з обробленого м’яса – ковбаси, сосиски, сардельки, – підвищують ризик розвитку раку в силу штучних хімічних компонентів, що містяться в них. Однак повна відмова від тваринних білків призводить до нестачі вітамінів і мінералів, попереджають лікарі. Рослинна їжа заповнити його не в змозі.
Одна з найбільш частих порад в області здорового харчування – їсти жирну рибу, джерело Омега3 жирних кислот. Найкраще, як вважається, для цього походить сьомга.
Але експерти застерігають про те, що сьомга може містити в собі частинки важких металів, якими забруднені природні водойми. Їх потрапляння в організм провокує ендокринні порушення, рак.