Чому потрібно їсти крупи кожен день: 7 причин

Ми розповімо про користь круп і причини їх вживати кожен день взимку.

Крупи – це справжнє джерело вітамінів і поживних речовин. Складні вуглеводи, які містяться в кашах – незамінний продукт взимку, так як вони здатні зігріти нас в холодну пору року.

Каші, які потрібно їсти кожен день:

вівсянка

Ще з дитинства ми чуємо, що вівсянка дуже корисна на сніданок. Але чому ж вона така корисна? Перша причина вживати цю крупу кожен день – це те, що завдяки їй можна позбутися від проблем зі шлунком. Ферменти вівса допомагають засвоювати жир в кишечнику. Які вітаміни містить вівсянка? У ній міститься дуже велика кількість біотину – вітаміну Н. Він бере активну участь в обміні холестерину, поліпшує самопочуття і стан шкіри.
Чому не можна їсти одну вівсянку? Тому що ця каша вимиває кальцій з кісток і не дає йому засвоюватися кишечником як слід.

рисова крупа

Рис – це відмінний засіб від діареї. Він містить велику кількість вуглеводів і клітковини. Коричневий і пропарений вид рису містять більше мікроелементів, ніж звичайний білий рис.

Перша причина вживати цю крупу кожен день – це те, що вона допомагає зміцнити нервову систему. Також рис сприяє перетворенню поживних речовин в енергію. Більш того, останні дослідження показали, що рис покращує інтелектуальні здібності.

гречка

Як відомо, гречка – це засіб проти отруєнь. Завдяки їй з організму виводяться токсини. Ще гречка зменшує ризик серцево-судинних захворювань. Ця каша здатна допомогти при ожирінні та цукровому діабеті і при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.
Гречана каша не дуже корисна для маленьких дітей, так як може утруднити травлення.

чому потрібно їсти каші кожен день

Манна каша

Манка дуже корисна як дорослим, так і зовсім маленьким. Вона добре впливає на формування та підтримку в тонусі кісток, а також на травні процеси. До складу манки входить фітин, а до його складу – фосфор. Він допомагає зв’язати солі кальцію і не дає їм надходити в кров. Пересичення манною кашею ні до чого доброго не приводить: зменшується засвоюваність вітаміну D і заліза.

перловка

Перлова каша допомагає в травних процесах, додає енергії організму. Вона дуже корисна при проблемах з кишечником і частих запорах.
Фахівці не рекомендують цю кашу маленьким дітям. Перлову кашу треба їсти теплою, так як коли вона остигає, вона втрачає всі корисні властивості.

Пшоно

Кому буде корисна пшоняна каша? Людям, у яких страждає серцево-судинна система. Фахівці в області харчування кажуть, що дуже корисно додавати трохи пшона в супи.
Пшоняну кашу не можна довго зберігати, так як при тривалому зберіганні може з’явитися неприємний присмак.

Як бачиш, всі ці каші дійсно дуже корисні для здоров’я. Саме тому потрібно їсти їх щодня.

Джерело

Поділись


Новини партнерів