Тренування в басейні: позитивний вплив на організм людини

Розповідаючи про різноманітність видів фітнесу не можна не згадати про те, про що часто забувають любителі спорту і активного способу життя – про плавання. Заняття в басейні – це не тільки цікаво і захоплююче, але і вкрай корисно, в тому числі і у випадках, коли інші тренування протипоказані, наприклад, при ортопедичних проблемах.

Сучасні фітнес-клуби часто мають у своєму розпорядженні прекрасно обладнаний просторий басейн. Наявність останнього надає широкий простір для вибору фітнес-занять: аквазумба, аквааеробіка – все це програми для любителів водних видів спорту. Якщо ви бажаєте потренуватися в басейні, можете завітати на сайт https://aurafit.com.ua/basseyn. Проте найпопулярнішим типом тренувань в басейні все ж залишається плавання.

Як ми вже сказали, водні види спорту надзвичайно корисні для загального фізичного стану та для фігури. Перерахуємо лише деякі плюси вправ в басейні:

  • Зміцнення м’язового корсету і суглобів. Вода зменшує компресійний вплив на суглоби, а «опір» водного середовища при виконанні вправ позитивно позначається на стані м’язів. Спалити зайвий жир в басейні навряд чи вдасться, а ось «підкачати» потрібні м’язи – запросто. Під час плавальних вправ задіяні м’язи практично всіх ділянок тіла: спини, передпліч і плечей, стегон, литок, шиї і т.д.
  • Сприятливий вплив на серцево-судинну систему. Плавання і аквааеробіка сприяють зміцненню серцевого м’яза, стінок судин. Також тренуються легені і вся дихальна система (втім, не раніше, ніж спортсмен навчиться правильно дихати).
  • Масаж внутрішніх органів. Під час плавання і водних занять щільне середовище чинить м’який тиск на тіло і, тим самим, масажує шкіру і органи.
  • Релаксація і зняття емоційної напруги. Водні процедури завжди розслаблюють і «підживлюють» людину позитивною енергією. Навіть якщо позаду важкий трудовий день, всього година, проведена в басейні, подіє як SPA-процедура (при цьому будучи ще й тренуванням).

Якщо людина займається важкою атлетикою, їй просто необхідно відвідувати басейн: плавання зміцнить суглоби і хребет, посприяє нормалізації тиску і кровообігу.

Можна ходити в басейн, щоб гарно провести там час, просто плаваючи від бортика до бортика, а можна влаштувати собі справжнє кардіотренування з набором вправ. Звичайно, розробляти програму краще спільно з тренером, як і займатися (особливо на перших порах) варто під наглядом інструктора басейну.

Поділись


Новини партнерів