Ледачі голубці готуються швидше звичайних, а смак практично не відрізняється від класичних

Ледачі голубці готуються швидше звичайних, а смак практично не відрізняється від класичних. Їх можна приготувати на сковороді, в казані або в каструлі. Але, спосіб в духовці простіший, як і рецепт в цілому. А ще, запечені голубці в духовці більше зберігають поживних властивостей, виходять корисними і дієтичними.

Складові:

  • капуста – 350 г,
  • фарш – 250 г,
  • рис – 60 г,
  • яйце – 1 штука,
  • часник – 2-3 зубчики,
  • морква – 0,5 штуки,
  • ріпчаста цибуля – 0,5 штуки,
  • сметана – 2 столові ложки,
  • томатний сік – 250 мл,
  • лавровий лист – 2 штуки,
  • пажитник – 1 чайна ложка,
  • карі – 1,5 чайні ложки,
  • сухий кріп – 1 чайна ложка,
  • рослинна масло – 2 столові ложки,
  • сіль, перець, зелень для подачі.

Для цієї страви краще вибрати молоду білокачанну капусту з соковитим листям. Фарш може бути будь-яким на ваш смак. Найкраще для ледачих голубців підходить яловичина або індичка. Для заливки можна взяти томатний сік або домашній кетчуп з помідорів, сметанний соус або овочевий бульйон з добавками. Кількість і склад спецій і ароматних трав можна змінювати.

ЗАПЕЧЕНІ ЛІНИВІ ГОЛУБЦІ РЕЦЕПТ

М’ясний фарш викласти в глибоку миску для перемішування.

Моркву очистити і натерти на тертці, цибулю нарізати дрібно. Додати овочі до фаршу.

Капусту подрібнити за допомогою шинкування, 1/3 частину відкласти. Іншу частину викласти в миску.

Рис відварити до напівготовності, охолодити додати до фаршу.

Всипати сіль, перець, сухі спеції і пропущений через прес часник. Додати сире яйце і перемішати масу.

У керамічну форму влити рослинну олію, розкласти капусту, лавровий лист і спеції.

Читайте також: Голубці в духовці. Закарпатський рецепт – Це смачніше, ніж просто голубці!

З фаршу сформувати котлети круглої форми, викласти на капусту. Помістити форму в гарячу духовку 210 градусів на 10 хвилин для того, щоб вироби зберегли форму після заливки.

Томатний сік перемішати зі сметаною. Влити заливку в форму і знову відправити в духовку. Готувати ще 30-40 хвилин.

Гарячі голубці вийняти з печі, посипати свіжою зеленню і відразу ж подавати до столу.

Страва апетитно виглядає і підійде для сімейного обіду, ситної вечері, а також для зустрічі дорогих гостей.

Читайте також: Краще голубців! Кабачки з Фаршем в духовці без клопоту

Як бачите рецепт дуже навіть простий. Запечені ледачі голубці з капустою і фаршем залиті томатною підливою – це самостійна страва і окремого гарніру до нього не буде потрібно.

Смачного!

Поділись


Новини партнерів