Краще голубців! Кабачки з Фаршем в духовці без клопоту

Дуже смачні запечені кабачки в духовці!

Кабачки з фаршем виходять набагато смачніші за голубці, дуже ніжні і смачні. Мінімум праці і смачна швидка вечеря готова! Подаємо запіканку зі сметаною і насолоджуємося.

Складові:

  • кабачки 3-4 шт
  • фарш (свинина + курка) 600-700 г
  • рис 80 г
  • цибуля 1 шт
  • петрушка, кріп пів пучка
  • часник 2 зубчики
  • паприка (солодка) 1/2 ч.л.
  • сіль за смаком
  • мелений перець за смаком
  • сир (Моцарелла) 100-150 г

Для заливання:

  • сметана 300 г
  • кетчуп 1 ст.л.
  • вода 100-150 мл
  • сіль за смаком
  • мелений перець за смаком

Приготування:

У мисці змішуємо:

  • М’ясний фарш
  • Рис, зварений до напівготовності
  • Цибулину, дрібно нарізану
  • Петрушку і кріп – рубані
  • Часник пропущений через часникодавку

Солимо і перчимо до смаку. Можна додати дрібку паприки або гострого перцю, на ваш смак.

Фарш добре перемішуємо.

У молодих кабачків відрізаємо кінчики.

Нарізаємо кабачок не дуже товстими кільцями.

На кружечок кабачка кладемо трохи фаршу.

І складаємо кабачки рядами в форму для запікання.

Таким чином, заповнюємо всю форму гармошкою з кабачків.

Робимо сметанну заливку.

У зручній ємності змішуємо:

  • сметану
  • кетчуп
  • Сіль і перець за смаком
  • Трохи розбавляємо соус водою.
  • І добре перемішуємо.

Заливаємо кабачки сметанним соусом.

Зверху посипаємо тертим сиром.

Запікаємо в розігрітій до 180ºC духовці, приблизно 1 годину 30 хвилин, до бажаної м’якості кабачків.

Форму можна накрити фольгою, а в кінці запікання зняти фольгу, щоб запіканка трохи підрум’янилася.

Запіканка з кабачків з фаршем готова!

Кабачки виходять дуже смачними і страва дуже схожа на голубці за смаком. Тільки готується набагато простіше і без метушні!

Смачного!

Поділись


Новини партнерів