Ніколи не купую темно-червону полуницю: на що варто звернути увагу при виборі ягоди

вибрати полуницю

Літо вже майже на порозі. І люди скучили за свіжими фруктами і ягодами. Зараз на ринках і в супермаркетах вже з’являється рання полуниця. Але потрібно пам’ятати про важливі правила вибору цього продукту. Я ніколи не купую темно-червоні ягоди. Адже вони становлять небезпеку для здоров’я. На що треба звернути увагу при покупці полуниці?

Основні правила вибору якісної полуниці

Перш за все, хвостик ягоди повинен легко відриватися від неї і мати зелений відтінок. Ці ознаки свідчать про хорошу якість продукту. Якщо хвостики мають жовтуватий колір, значить, полуниця несвіжа.

Треба звернути особливу увагу на відтінок полуниці. Стиглі ягоди мають яскраво-червоний колір.

Темний відтінок вказує на те, що полуниця зіпсувалася. Або в процесі її вирощування використовувалися шкідливі для здоров’я речовини – нітрати. Світло-рожевий продукт з зеленими плямами купувати не варто. Ці ознаки вказують на те, що ягоди недостатньо стиглі.

Не потрібно купувати пошкоджену, м’яту полуницю. Адже разом з соком ягоди втрачають корисні властивості і смакові якості.

Опуклі зерна на поверхні полуниці – ознака того, що її зібрали занадто рано. Якщо ягоди дозріли, насіння розташовується глибоко в м’якоті. Якісна стигла полуниця має яскраво виражений аромат. Якщо він не відчувається, від такого продукту слід відмовитися.

Поділись


Новини партнерів