Як укоренити троянду з букета. Використовуйте натуральні стимулятори утворення коренів.

Якщо ви не квітникар і не городник, то це зовсім не означає, що ви не можете укоренити і виростити троянду.

Давайте спробуємо разом.

Холодна пора року, мабуть, найвдаліший час для таких домашніх садівничих експериментів. Якщо у вас стоять зрізані троянди у вазі і вони вам сподобалися, то не поспішайте їх викидати, коли вони почнуть в’янути.

Далі живці потрібно обробити одним із таких способів. Можете з різними живцями випробувати всі 3 і вирішити на майбутнє, який краще працює.

спосіб 1

Підготуйте розчин дріжджів. 100 мг на 1 літр води. Помістіть в них живці на добу. Живці занурюються приблизно на 1 третину. Після цього промийте живці теплою водою і поставте в ємність з водою, так щоб вона доходила до 1/2 живця. У процесі вкорінення весь час підливайте воду, щоб вона завжди була приблизно на одному рівні.

спосіб 2

Розчиніть в 1 літрі води 1 чайну ложку меду. Живці занурте в розчин на 1/3 і витримайте їх там 12 годин. Далі перенесіть живці в ємність з водою, так щоб вони були в воді наполовину.

спосіб 3

У воду з живцем додайте 10 крапель свіжого соку алое. Алое не тільки прискорює появу корінців, але і стимулює імунну систему живця. Вода повинна доходити до 1/2 живця. Доливайте воду, так щоб рівень води не падав. Через 10 днів можна додати ще 5-7 крапель соку алое.

Коли ваша троянда дасть досить сильне коріння, щоб виконувати всі звичайні правила, висадіть її в підготовлений спеціально горщик з квітковим грунтом.

Джерело

Поділись


Новини партнерів