Вчені назвали продукт, який допомагає знизити рівень холестерину і запобігти інфаркту

Якщо лікар каже вам, що у вас високий рівень холестерину, це означає, що у вашій крові багато жирної воскоподібної речовини, яка може вам нашкодити. Перш за все, потрібно розуміти, що існують різні види холестерину, і деякі з них необхідні нашому організму, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Два основні види холестерину, що можуть міститись у крові людини – це ліпопротеїди низької щільності та ліпопротеїди низької щільності. Перший називають також “поганим” холестерином, оскільки він відкладається на внутрішніх стінках судин, звужує їх та навіть може викликати серцевий напад.

Холестерин ЛПВЩ відомий як “хороший” холестерин, оскільки протидіє цьому шкідливому процесу. Він транспортує ЛПНЩ до печінки, яка виводить його з організму. Тому ключ до здоров’я судин – це зниження рівня ЛПНЩ та одночасне збільшення рівня ЛПВЩ.

Аналіз 25 досліджень показав, що допомогти у цьому можуть горіхи.

Дослідження, опубліковане в JAMA, показало, що вживання двох-трьох порцій горіхів на день знижувало рівень холестерину ЛПНЩ в середньому на 10,2 мг/дл. Частково такий ефект пояснюється присутністю в горіхах фітостеринів. Ці рослинні сполуки за своєю структурою схожі на холестерин і допомагають знизити рівень холестерину, блокуючи його всмоктування в кишечнику.

Цілий ряд горіхів показали здатність знижувати рівень холестерину, але особливо виділяється мигдаль. Ряд невеликих досліджень показав, що вживання мигдалю може допомогти знизити рівень холестерину ЛПНЩ, загального холестерину та окисленого холестерину ЛПНЩ, який особливо шкідливий для здоров’я серця.

Поділись


Новини партнерів